06 april 2014

Gesignaleerd 307 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

PATRICIA VAN DER BROEK - DODELIJK BEDROG

Bij uitgeverij Palmslag is verschenen de thriller 'Dodelijk bedrog' van Patricia van der Broek.

In een Parijse hotelkamer wordt communicatieadviseur Didi van Steenis dood aangetroffen. Is haar collega en minnaar Pieter van der Um de dader? De Parijse politie denkt van wel. Pieter is immers op de plaats delict aanwezig? En bovendien bekent hij de moord!

Rechercheur Jean François Thonnart vertrouwt de zaak niet. Pieters bekentenis kwam namelijk wel erg vlot. Hij vraagt zijn jeugdvriend en Nederlandse collega Thiemo Ravenhorst om hulp. Al snel leidt het spoor naar thuiszorginstelling Feniks in Groningen, de werkgever van Didi en Pieter. Daar stuiten beide rechercheurs op een web van fraude, afpersing, corruptie en romantische intriges vol vraagtekens.

Weten ze hun hoofd koel te houden? En belangrijker: lukt het ze de moord en de achterliggende raadsels op te lossen?

Patricia van der Broek (Oosterwolde, 1965) studeerde geschiedenis in Groningen. Hoewel haar carrière daarin weinig succesvol verliep, loopt ze nog steeds warm voor de (foto)geschiedenis van het vroegere en hedendaagseParijs. Tegenwoordig combineert zij schrijven met haar functie als communicatieadviseur in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Een uit de hand gelopen schrijfestafette met collega’s resulteerde in 2010 in het verhaal 'Puck Beukema en het geheim van madame Sourire’.

Patricia van der Broek - Dodelijk bedrog. Uitgeverij Palmslg, € 17,50. ISBN: 978 94 9177 313 6

Geen opmerkingen: