01 april 2014

Van de plank (nieuws, 2014)

HARRY BOSCH KOMT TOT LEVEN OP PC'S 

Titus Welliver
De Amerikaanse thrillerauteur Michael Connelly schrijft al sinds 1992 juichend ontvangen spannende boeken over rechercheur Harry Bosch. Ruim twee decennia later maakt de speurder eindelijk zijn opwachting op het scherm.

Het computerscherm, wel te verstaan. Amazon Studios heeft bekendgemaakt dat het van de 'Bosch'-reeks een serie gaat maken die bekeken kan worden via zijn video-on-demand-dienst. De geestelijk vader van Harry Bosch is in ieder geval in zijn nopjes. ,,Ik ben hier zo opgewonden over'', meldt hij op zijn website.

'Bosch' was een van de pilotreeksen die Amazon had gemaakt en online had gedeeld. Amazon liet de kijkers bepalen welke series mochten worden doorontwikkeld. ,,De serie zou er niet zijn gekomen zonder de steun en enthousiasme van de Bosch-fans die hebben gekeken en de pilot ontelbare keren deelden'', aldus Connelly. 

Er waren al eerder plannen om de avonturen van de beroemde rechercheur te verfilmen, maar die werden nooit gerealiseerd. Connelly: ,,Er zijn veel scripts geschreven, zelfs door scenaristen die een Oscar hadden gewonnen. Maar ze schopten het niet tot een film. En Harry bleef twintig jaar op de planken liggen.''

Volgens Connelly zal de Bosch-reeks gebaseerd zijn op drie thrillers: 'City of Bones', 'The Concrete Blonde' en 'Echo Park'. Hij is co-auteur en producer van de reeks. Harry Bosch wordt vertolkt door Titus Welliver.

De datum van de première van 'Bosch' is nog niet bekend. De serie is te volgen via Amazon Prime.

Geen opmerkingen: