30 april 2014

Credits (nieuws, 2014)

TESS GERRITSEN EIST 'GRAVITY'-MILJOENEN VAN WARNER BROS

De Amerikaanse schrijfster Tess Gerritsen eist een schadevergoeding van ten minste tien miljoen dollar van filmmaatschappij Warner Bros wegens het ontbreken van haar credits bij de Oscar-winnende film 'Gravity' van regisseur Alfonso CuarĂ³n. Dat meldt de website Deadline. Gerritsen, dit jaar auteur van het geschenkboekje van het Maand van het Spannende Boek, schreef in 1999 een roman getiteld 'Gravity' over een ramp in de ruimte. 

De film won in maart zeven Oscars, waaronder die voor beste regie. Gerritsens boek ging net als de film over een vrouwelijke astronaut die op een missie in het heelal in de problemen raakt. De schrijfster wil nu haar aandeel in de film uitbetaald krijgen. 

Volgens Deadline eist Gerritsen tien miljoen dollar plus een onbekend bedrag aan gederfde inkomsten van Warner Bros. Ook verlangt ze dat er wordt vermeld dat de film is gebaseerd op een boek van Tess Gerritsen. De film bracht tot dusver 716 miljoen dollar op.

Zowel de regisseur als de filmmaatschappij heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de claim van Gerritsen.

(Bron: The Guardian)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tuurlijk, Te$$. Een astronaut in de problemen, dat is zo'n origineel idee! Dat verzint geen mens...

Unknown zei

Ik denk dan van ontdekt ze nu pas dat die film bestaat? Niet eerder iets van gehoord ed?!?! Ach, boeken schrijven levert niet veel op...