04 april 2014

Grensverleggend (nieuws, 2014)

DUITSERS KOPEN DE VIERDE VAN LUBACH

De thriller 'IV' van Arjen Lubach verschijnt volgend jaar in Duitsland. Dat maakten Lubachs agent en Nederlandse uitgever vandaag bekend, vlak voor de London Book Fair. Het is de eerste keer dat een roman van Lubach in een andere taal wordt uitgebracht. Reactie van Lubach via Twitter: ,,Gefällt mir.''

Het boek gaat over de 29-jarige wiskundige Elsa Ruys. Wanneer haar vader, een emeritus hoogleraar, onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, ontdekt zij dat hij een groot staatsgeheim op het spoor was.

Van het boek, dat een jaar geleden verscheen, gingen in Nederland 20.000 exemplaren over de toonbank. Uitgever BTB, die het boek in Duitsland uitbrengt, vertaalde eerder al werk van Nederlandstalige schrijvers als Esther Verhoef, Dimitri Verhulst en Bert Wagendorp.

'IV' is de vierde roman van Lubach. De thriller bereikte de shortlist van de Gouden Strop 2013. Producent Topkapi werkt aan een televisieserie gebaseerd op 'IV'. Onlangs verscheen nog een alternatief einde voor het boek, geschreven door Lubach zelf.

(Bron: Nu.nl)

Geen opmerkingen: