17 april 2014

Over thrillers en meer (nieuws, 2014)

KARIN SLAUGHTER OVER ARMOEDE EN FEMINISME

Ze behoeft eigenlijk geen introductie meer: Karin Slaughter, oftewel de Queen of Suspense. Ze is een van de meest gevierde misdaadschrijvers van deze tijd. Alleen al in Nederland heeft de Amerikaanse meer dan twee miljoen exemplaren van haar boeken verkocht en is zij de enige auteur ooit die met acht titels op hetzelfde moment in de Nederlandse bestsellerlijst stond, waaronder de nummer 1 positie.

Haar nieuwe boek 'Cop Town' is haar eerste op zichzelf staande roman. Het is meer dan een thriller: Slaughter heeft ook een kritische blik op maatschappelijke vraagstukken als racisme, feminisme, en armoede in Amerika. De roman verhaalt over een jonge politieagente die probeert overeind te blijven in de macho wereld van de politie in Atlanta in de jaren zeventig.

Het John Adams Institute in Amsterdam organiseert op 26 mei een avond rond Slaughter. Ze zal er van gedachten wisselen over haar werk en haar opvattingen. Leden van het John Adams Institute betalen 13 euro voor een toegangskaartje, niet-leden zijn zes euro duurder uit. Studenten mogen voor 15 euro de bijeenkomst bijwonen. Klik hier voor tickets.

Geen opmerkingen: