09 september 2009

Sneeuwbaleffect (nieuws, 2009)

LOES DEN HOLLANDER IS ER KLAAR VOOR

De lezer heeft gesproken: Loes den Hollander is dé aangewezen thrillerauteur om voor Juni - Maand van het Spannende Boek 2011 het geschenkboekje te leveren. Zij won met een ruime meerderheid aan stemmen (53 procent!) de Spanningsblogpoll waarin de vraag werd gesteld wie over twee jaar - na Esther Verhoef (dit jaar) en Charles den Tex (in 2010) - als geschenkboekauteur de honneurs moet waarnemen. De rest - Simone van der Vlugt, Lieneke Dijkzeul, Peter de Zwaan, Simon de Waal en Roel Janssen, toch ook niet de minsten - had het nakijken. De vijf scoorden zelfs nog slechter dan de keuze 'doe mij maar een buitenlander', die met 16 procent van de stemmen de tweede plaats haalde.

Vooropgesteld, er is geen stembusfraude geconstateerd. De bezoeker van De Spanningsblog kon maar één keer van zijn of haar pc stemmen. Zouden de leden van de Loes den Hollander Fanclub dan zo actief in de weer zijn geweest? De schrijfster én deeltijdambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Alkmaar weet het zelf ook niet. ,,Heb ik een fanclub? Tot nu toe is het dan wel een geheim genootschap. Ben ik populairder dan ik zelf in de gaten heb? Gossie!''

Den Hollander vermoedt dat het hier het altijd mysterieuze sneeuwbaleffect zijn werk heeft gedaan. ,,Ik denk dat er een sneeuwbaleffect gaande is geweest. Hoe zoiets kan uitpakken hebben we nu gezien. Mij hoor je er niet over klagen.''

De schrijfster is er in ieder geval helemaal klaar voor. ,,Zeg maar wanneer ik moet leveren. Er zit me toch een verhaal in mijn hoofd...''

De CPNB hoeft voor 2011 alvast niet meer te zoeken.

11 opmerkingen:

Guido Huisintveld zei

Ik kan me moeilijk voorstellen dat de (naar ik aanneem) kritische lezers van deze blog en masse Loes gaan omarmen.
Maar goed, er gebeuren wel meer dingen die mijn voorstellingsvermogen te boven gaan...

Fred G. zei

Een ruime meerderheid aan stemmen (43! Wow!) en geen stembusfraude geconstateerd, en dat destilleert de blogger uit het simpele feit dat de stemmer maar een (1) keer kon stemmen?

Met alle respect voor de winnaar maar de conclusie snijdt geen hout. Als haar uitgever Anthos aan alle medewerkers heeft gevraagd om thuis op Loes te stemmen, heeft ze al snel gewonnen. Waarmee ik niet zeg dat dat gebeurd is, zo is Anthos natuurlijk niet, maar qua voorbeeld.

Maar als, bijvoorbeeld, Simon de Waal al zijn politie collega's gevraagd had om te stemmen, had hij zo een paar honderd, zo niet meer, stemmen gehad. Had je dan ook zo enthousiast geroepen dat de schrijver van het cpnb boek reeds bekend was?

Ik constateer alleen maar dat deze poll te weinig interesse gewekt heeft om serieus genomen te worden. En zeker het juichende (en tegelijkertijd ook weer zo zure) toontje niet rechtvaardigt.

Peter Kuijt zei

De uitgeverij van Loes den Hollander is Karakter, niet Anthos.

Peter Kuijt

Simon zei

Fred G. Laat mij d'r buiten svp. Loes is doodeerlijk (goeie titel trouwens!!) en zal zoiets nooit doen.

(Maar wat karakter betreft ... haha!!)

Priet Praaltjens zei

Of:
Loes heeft een schare van zo'n 43 fans die allemaal tegelijk de Spanningsblog lazen. Warempel, dat kan. Ook al was ze zich niet bewust van zoveel groupies. Gossie.
Of:
Loes heeft blogmaster Peter Kuijt in de tang. Ze weet wat schunnigs over hem te vertellen (Gossie! Wat?), maar doet het niet zolang hij haar op Spanningsblog de hemel in prijst.
Of:
Loes heeft de truuk met het cookie-monster ontdekt. Dan past hier niets anders dan een krachtterm: GOSSIE!

Peter Kuijt zei

Het is maar wat je verstaat onder de hemel in prijzen. Zie bijvoorbeeld: http://spannings.blogspot.com/2007/04/loes-den-hollander-vrijdag-2006.html

Verder staat het Priet Praaltjens en Fred G. (stoer hoor, reageren met een verzonnen of onvolledige naam...) vrij om commentaar te leveren op wat er op De Spanningsblog wordt gepubliceerd. Er wordt hier geen censuur gepleegd. Maar kennelijk wekt wat er op deze site staat het zuur op bij beide heren. Daarom een welgemeend advies: verwijder De Spanningsblog bij uw Favorieten....


Met vriendelijke groet,

Peter Kuijt
(en dat is mijn volledige naam...)

simon zei

Heb jij niet eens een spannende middenletter?

Peter R. Kuijt of zo?????

Simon P. de Waal

Peter Kuijt zei

Nee, mijn ouders, moge zij rusten in vrede, vonden één naam meer dan genoeg.

Waar staat de P. voor?

SP zei

Petrus.

Maar dat is geheim.

Anoniem zei

Terecht dat zij een boekenweekgeschenk mag schrijven. Iemand die zo'n breed publiek weet te boeien en in korte tijd een grote schare fans achter zich heeft.

niels zei

ik geloof er ook geen barst van! er was maar een korte tijd om te stemmen en in de eerste dagen stond loes niet voor! en binnen een paar dagen lag ze dik aan kop! dus er is iets rond gefluisterd! ik hoop iig dat S. van der Vlugt het boekje gaat schrijven! Simone verkoopt gemiddeld 200.000 exemplaren per titel van haar thrillers! dat red Loes nog bij lange na niet! wat mij opvalt bij Loes is dat er zo ontzettend veel nieuwe titels van haar verschijnen! voor mijn gevoel ligt Driftleven nog niet zolang inde winkels en dan wordt Wisselgeld (nieuwe titel) alweer aangekondigd! dat er zo snel nieuwe boeken van haar verschijnen staat bij een beetje tegen!
wel grappig dat er op de spanningsblog eindelijk een keer een onderwerp is waar meer als 0 of 1 reactie op komt:D maar gewoon een keer 11:D