08 april 2014

Gesignaleerd 308 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

DAVID MARK - DE MAZEN VAN HET NET

Bij uitgeverij De Fontein verschijnt 'De mazen van het net', het debuut van de Britse schrijver David Mark.

De lezer maakt kennis met Aector McAvoy, rechercheur te Hull. Een boom van een kerel met een zachtaardig karakter, meer bedreven met computers dan met wapens. McAvoy werkt samen met zijn directe chef Trish Pharaoh, de hoofdinspecteur die zowel haar verstand als haar uiterlijk gebruikt om haar doel te bereiken.

Het tweetal wordt op een moordzaak gezet waarin maar weinig aanknopingspunten te vinden zijn. Het onderzoek is nog nauwelijks van start gegaan als McAvoy zelf getuige is van een aanslag. Ondanks de radicaal verschillende manier waarop de twee slachtoffers om het leven zijn gebracht, ontdekt Aector een verband – een patroon dat suggereert dat deze moordenaar nog lang niet klaar is. Het is aan rechercheur McAvoy om dit dodelijke spel te stoppen.

David Mark werd door Val McDermid aangewezen als een van de meest veelbelovende thrillertalenten van dit moment. Hij werkte lange tijd als misdaadverslaggever voor The Yorkshire Post. In die hoedanigheid raakte hij vertrouwd met de duistere kant van Hull, de stad waarin hij de boeken rondom Aector McAvoy situeert.

David Mark – De mazen van het net. Uitgeverij De Fontein, 320 pag., € 19,99. ISBN: 978 90 2613 439 5.

Geen opmerkingen: