17 april 2014

Wordt verwacht 378 (nieuws, 2014)

EEN ONTHOOFD PAARD

Bernard Minier (1960) groeide op in Montréjeau, aan de voet van de Pyreneeën. Hij werkte jarenlang als douanebeambte, maar kon de droom om een schrijver te worden maar niet loslaten. Die droom werd uiteindelijk werkelijkheid. Zijn debuutroman 'Glacé' werd met enthousiasme onthaald door de Franse pers en tot drie keer toe bekroond met niet de minste prijzen, waaronder de Prix Polar en de Prix de l'Embouchure.

'Glacé' wordt in september 2014 in Nederlandse vertaling op de markt gebracht door Xander Uitgevers onder de titel 'Een kille rilling'. De uitgever bestempelt Minier als de nieuwe Jo Nesbø.

De thriller start met de ontdekking van een onthoofd paard in de ijskoude Pyreneeën. Het kleine valleidorp in het berggebied staat op zijn kop. Politiecommandant Servaz wordt meteen op de zaak gezet, maar welke zaak....? Is het gruwelijk verminkte paard een waarschuwing? Wraak? En waar is het hoofd?

Als Servaz op het kadaver DNA vindt van Julian Hirtmann, een van de gevaarlijkste seriemoordenaars van Europa, roept hij de hulp in van Diane Berg, een jonge psycholoog bij de gesloten psychiatrische inrichting in de buurt waar tbs-patiënt Hirtmann gevangen wordt gehouden. Hirtmann zit opgesloten in de best beveiligde instelling ter wereld, maar er volgt een reeks bizarre, onverklaarbare moorden en die wijzen steeds in zijn richting.

Van 'Glacé' werden in Miniers geboorteland meer dan 200.000 exemplaren verkocht. De schrijver wordt geroemd om zijn ingenieuze en complexe personages.

Andere nieuwe titels:

Mary Higgins Clark - 'Onder mijn huid' (juli 2014). De echtgenoot van Laurie wordt voor de ogen van haar zoontje vermoord. De dader wordt nooit gepakt. Vijf jaar later heeft Laurie een baan als tv-producent, maar de kan de moord niet loslaten.
Pierre Lemaitre - 'Camille' (juli 2014). Commandant Camille Verhoeven vindt na de onverwacht dood van zijn vrouw opnieuw geluk bij de lieve Anne. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe. Bij een overval op een juwelier raakt Anne zwaargewond en ze belandt in het ziekenhuis.
Kiki van Dijk - 'Zeevlam' (juni 2014). Thriller 'voor de lezers van Jet van Vuuren, Suzanne Vermeer en Linda van Rijn', aldus de uitgever. Vakantiehulp van de Scheveningse strandtent Hemels ziet in de branding een dode man liggen. Het blijkt de steenrijke Hagenaar Ron de Herder te zijn. De verdenking valt op Ellen en haar drie vriendinnen die de avond ervoor los gingen met Ron. Volgens de uitgever is Kiki van Dijk het pseudoniem van een bekende Nederlandse auteur.

Geen opmerkingen: