08 april 2014

Allemaal blond (nieuws, 2014)

OPNIEUW VERFILMING THRILLER JEF GEERAERTS IN DE MAAK

Na 'De Zaak Alzheimer' en 'Dossier K.' komt er een derde en laatste speelfilm rond het speurdersduo Vincke en Verstuyft. De film gaat mogelijk 'Het Tweede Gelaat' heten en de hoofdrollen gaan opnieuw naar Koen De Bouw (49) en Werner De Smedt (43). Dat meldt De Standaard op basis van berichtgeving in het Het Nieuwsblad.

Volgens Peter ­Bouckaert, producent van Eyeworks dat ook 'De Zaak Alzheimer' en 'Dossier K.' draaide, wordt 'Het Tweede Gelaat' meteen ook de laatste film rond het speurdersduo, dat gecreĆ«erd werd door de Vlaamse misdaadauteur Jef Geeraerts. De producent:,,Het verhaal zal gebaseerd zijn op 'Double-face' van Geeraerts, maar de plot van de film zal behoorlijk afwijken van het boek.''

De roman uit 1990 vertelt het verhaal van een seriemoordenaar die het vooral op jonge vrouwen van 20 tot 25 jaar heeft gemunt. Toevallig worden de lichamen van zeven onthoofde vrouwen gevonden en uit onderzoek blijkt dat er gelijkenissen tussen hen bestaan. Ze zijn allemaal blond en hebben de scheiding van hun haar in het midden. Verder speurwerk brengt aan het licht dat er een link bestaat met een zaak in de VS, waarbij verschillende vrouwen op eenzelfde wijze om het leven zijn gebracht.

Het scenario van de nieuwe politiethriller wordt momenteel op papier gezet door Carl Joos, de man die ook meeschreef aan zowel 'De Zaak Alzheimer' en 'Dossier K.' 'Het Tweede Gelaat' zal pas in 2016 worden gedraaid, maar mogelijk komt de film nog in het najaar van datzelfde jaar in de bioscopen. Wie gaat regisseren, is vooralsnog niet duidelijk. Erik Van Looy, die 'De Zaak Alzheimer' draaide, zegt niet te zijn benaderd. Ook Jan Verheyen, die 'Dossier K.' regisseerde, gaat niet opnieuw in de regisseursstoel zitten. ,,In principe doe ik het niet, het zou me geen kwaad idee lijken om er een jonge wolf aan te zetten.''

Zowel 'De Zaak Alzheimer' uit 2003, als 'Dossier K.' uit 2009 werd een succes aan de bioscoopkassa. De eerste trok ruim 750.000 bezoekers, die van Verheyen telde er 425.000.

Geen opmerkingen: