11 april 2014

Gesignaleerd 310 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

CLAIRE KENDAL - MIJN BOEK VAN JOU

Bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf verschijnt 'Mijn boek van jou', een verhaal over obsessief gedrag en het thrillerdebuut van Claire Kendal.

Rafe is er altijd. Op de universiteit waar Clarissa werkt. In Clarissa's favoriete winkel. Op het station. Aan de overkant van de straat waar Clarissa woont. Hij overspoelt Clarissa met berichten. Hij overlaadt Clarissa met cadeaus. En sinds die ene nacht is zijn obsessie voor Clarissa sterker dan ooit...

Als Clarissa wordt opgeroepen om aan haar juryplicht te voldoen, hoopt ze een tijdje van Rafe af te zijn. Maar ook tijdens de rechtszaak laat hij haar niet los. Het verhaal van het slachtoffer vertoont eng veel overeenkomsten met dat van haar en Clarissa beseft hoe gemakkelijk Rafes obsessieve gedrag kan worden uitgelegd als liefde. Om hem te ontmaskeren begint ze bewijs te verzamelen en alles vast te leggen wat hij doet.

Het macabere sprookje dat Rafe voor hen heeft uitgedacht nadert echter in rap tempo zijn einde. De afloop van dat verhaal gaat Clarissa's diepste angsten te boven.

Claire Kendal is geboren in de Verenigde Staten maar opgegroeid in Engeland. Daar doceert ze literatuurwetenschap en creatief schrijven. Mijn boek van jou wordt in meer dan achttien landen op de markt gebracht.

Claire Kendal - Mijn boek van jou. Vertaling: Anne Marie Koper. Uitgeverij Van Holkema & Warendorf, 331 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 00 32965 6

Geen opmerkingen: