26 april 2014

Thrillerconventie (nieuws, 2014)

ROBERT GALBRAITH OP SHORTLIST CRIMEFEST AWARD

Robert Galbraith (oftewel J.K. Rowling), John le Carré en Val McDermid maken kans op een award van de driedaagse thrillerconventie CrimeFest in Bristol. Dat meldt The Bookseller. 

Er worden onderscheidingen toegekend in drie categorieën: de Audible Sounds of Crime Award voor de beste audiothriller, de eDunnit Award voor de beste misdaadroman die zowel in print als ebook te koop is en de Goldsboro Last Laugh Award voor de beste komische misdaadroman.

Het luisterboek 'A Delicate Truth' van John le Carré is een van de zes genomineerden voor de audioprijs. De veteraan moet het opnemen tegen onder anderen Robert Galbraith (met 'The Cuckoo's Calling') en Peter James ('Dead Man's Time'). De winnende auteur moet de prijs, duizend Britse ponden, delen met de voorlezer van het audioboek.

Voor de eDunnit Award zijn onder anderen Val McDermid ('Cross and Burn'), George Pelecanos ('The Double'), Denise Mina ('The Red Road') en Elizabeth Haynes ('Under a Silent Moon') genomineerd. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van 500 Britse ponden.

Hetzelfde bedrag krijgt de laureaat van de Goldsboro Last Laugh Award. Genomineerd zijn onder anderen Colin Bateman ('Fire and Brimston') en Carl Hiaasen ('Bad Monkey').  De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een galadiner op 17 mei. 

Geen opmerkingen: