09 april 2014

Emotionele complexiteit (nieuws, 2014)

DE GEUS HAALT 'MADE IN SWEDEN' BINNEN

De cover van 'Made in Sweden'
Uitgeverij De Geus heeft de rechten weten te bemachtigen voor 'Made in Sweden', geschreven door Anders Roslund en Stefan Thunberg. 'Made in Sweden' is één van de toptitels tijdens de boekenbeurs in Londen. Thunberg is scenarioschrijver en journalist Roslund heeft, samen met Börge Hellström, een populaire serie thrillers op zijn naam staan. De twee schreven onder andere 'Kluis 21', 'Uitlevering' en 'Twee soldaten'. Steven Spielbergs studio DreamWorks heeft de filmrechten voor het nieuwe boek aangekocht.

'Made in Sweden' vertelt het waargebeurde verhaal van de grootste golf bankovervallen uit de Zweedse geschiedenis. De overvallen werden gepleegd door drie broers en hun jeugdvriend, een groep twintigers die bekend werd als ‘The Military Gang’. Het boek verkent volgens De Geus 'de emotionele complexiteit van de bijzondere band tussen de broers en hun vriend'. Het schetst hoe hun liefde en loyaliteit voor elkaar werden gesmeed tijdens hun jeugd, die werd overschaduwd door huiselijk geweld.

Het boek heeft nu ook de interesse gewekt van Hollywood. Holly Bario, producente bij Dreamworks: ,,We zijn totaal gegrepen door dit ongelofelijke verhaal en compleet verbijsterd dat het is geïnspireerd op feiten. Het is een enorm spannend boek waar we een geweldige film van gaan maken.''

Op 28 mei komt 'Made in Sweden' uit in Zweden bij Piratförlaget. Uitgeverij De Geus neemt het boek op in de najaarsaanbieding van 2014.

Geen opmerkingen: