24 april 2014

Lichaam met manuscript (nieuws, 2014)

UITGEVER ONTKENT FILMDEAL OVER ROMAN JOËL DICKER

De Franse uitgeverij Editions de Fallois heeft ontkend dat er een contract is gesloten over de verfilming van de roman 'De waarheid over de zaak Harry Quebert' van de Zwitserse schrijver Joël Dicker. De doorgaans goed geïnformeerde website Deadline.com berichtte donderdag dat Warner Bros van de bestseller een film zou maken. Ron Howard, die eerder onder andere de Dan Brown-thrillers 'The Da Vinci Code' en 'Angels and Demons' regisseerde, zou deze boekverfilming voor zijn rekening nemen.

Dickers Parijse uitgever Bernard de Fallois stelt een dag later 'met verbazing' kennis te hebben genomen van het bericht over de filmdeal. ,,Als het al waar is dat er onderhandelingen gaande zijn over de filmrechten, dan hebben die niet tot resultaat geleid'', aldus de uitgever. ,,De filmrechten zijn nog steeds in handen van uitgeverij Editions de Fallois.''   

Dickers roman waarvan tot dusver twee miljoen exemplaren zijn verkocht, won de prestigieuze Grand Prix du Roman en vergaarde een nominatie voor de Prix Goncourt. Joël Dicker (Genève, 1985) studeerde rechten in zijn geboorteplaats. Voor zijn debuutroman 'Les derniers jours de nos pères' ontving hij in 2010 de Prix des Ecrivains Genevois.

Het boek verhaalt over schrijver Marcus Goldman, die wordt geplaagd door een writer’s block van jewelste waardoor zijn tweede roman maar niet van de grond wil komen. Zijn mentor en oude vriend Harry Quebert krijgt een rolberoerte als in zijn tuin het lichaam van een dertig jaar geleden verdwenen meisje wordt opgegraven. Op het lichaam ligt het manuscript van het boek waarmee Quebert destijds beroemd is geworden. Quebert wordt als hoofdverdachte achter de tralies gezet wordt. Goldman vertrekt naar New Hampshire om zijn vriend bij te staan. Hij gaat al snel zelf op onderzoek uit.

(Bron: Deadline.com, The Bookseller)

Geen opmerkingen: