03 april 2008

Werkelijk? (nieuws, 2008)

BATTLE EN TRIBUTE OP POWER OF PLOTS

Zo zoetjesaan wordt steeds meer bekend over de inhoud van de tweede editie van The Power of Plots, de Avond van het Spannende Boek, die op 3 juni in de Melkweg in Amsterdam plaatsvindt. De avond is de openingsavond van Juni – Maand van het Spannende Boek. De 20ste editie heeft als thema Knappe koppen, harde bewijzen – Wetenschappers tegen de misdaad.

Tijdens deze avond zal de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman, worden uitgereikt. Karin Slaughter is de eregast van The Power of Plots. Zij schrijft dit jaar het geschenkboekje 'Onbegrepen' van de Maand van het Spannende Boek en zal geïnterviewd worden door schrijver, journalist en performer Christine Otten.

Er zal veel aandacht zijn voor 'de maatschappelijke relevantie' van spannende boeken. KPN-topman én Strop-juryvoorzitter Ad Scheepbouwer gaat in gesprek met schrijver Charles den Tex over het werkelijkheidsgehalte van zijn boeken die zich doorgaans afspelen in de top van het bedrijfsleven. Enkele misdaadauteurs gaan tegen elkaar uitkomen in een heuse 'plotbattle'.

Ook is er een tribute to James Bond, met titelsongs van films, gezongen door onder anderen Wende Snijders, Janne Schra (Room Eleven), Felix Maginn (Moke), Giovanca en Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering). Dit naar aanleiding van het honderdste geboortejaar van Ian Fleming, de geestelijk vader van geheim agent 007.

Verder zijn er interviews met Aad van den Heuvel, die een thriller schreef over een oorlogsverslaggever, bestsellerauteur Simone van der Vlugt, voormalig politiecommissaris Joop van Riessen en met schrijver/recensent Elvin Post over de aanstaande verfilming van zijn boek 'Vals beeld'.

(Bron: theAgenda.nl)

4 opmerkingen:

Simon de Waal zei

Thrillers en het werkelijkheidsgehalte ervan??

Wetenschap en misdaad?

Tjonge...daar zou nou ik een heel boek over kunnen schrijven...

Daar weet ik nou wel wat van, zeg maar...

Anoniem zei

Ja ja Van Ledden Hulschebosch... Thrillers en de wetenschap. Waarom ghebben ze je eigenlijk niet gevraagd Simon?

Simon de Waal zei

Ach ik heb geen idee, Jurgen.
Ik wil best hoor, maar ja, als ze me niet vragen.
Waarschijnlijk kennen ze me gewoon niet, degenen die dit organiseren.

En trouwens niet alleen Van Ledden Hulsebosch hoor. De enige van de Nederlandse schrijvers die gewoon bij het Nederlands Forensisch Instituut naar binnen kan lopen, en elke dag met forensische wetenschap werkt, ben ik... ;-)

Dus werkelijkheidsgehalte en wetenschap...ach...

Maar ja....

Anoniem zei

Vandaar dat ik de laatste tijd in veel dankwoorden Simon de Waal zie staan... Kom je nog wel aan schrijven toe? ;-)