07 april 2014

Wordt verwacht 374 (nieuws, 2014)

VOORZITTER KOMT NU ZELF MET EEN THRILLER


Inge Ipenburg, Martine Hafkamp uit 'GTST', was twee jaar geleden voorzitter van de jury van de Gouden Strop. Die tijdelijke klus kreeg voor de actrice, momenteel te zien in de serie 'Celblok H', een staartje: ze raakte gefascineerd door het schrijfambacht en dacht 'dat kan ik ook wel eens gaan proberen'.

En met resultaat: in mei 2014 verschijnt bij uitgeverij De Fontein haar debuut, getiteld 'Het gerecht'. 'Voor de lezers van Esther Verhoef en Simone van der Vlugt', adviseert de uitgever.

'Het gerecht' gaat over Sandra Hazelaar, een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht een huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek.

En hij herkent Sandra...

Gedreven door een uit de kluiten gewassen rechtvaardigheidsgevoel, zet Hazelaar alles op alles om de zaak uit te zoeken. Maar de macht van Hansson reikt behoorlijk ver....

Ipenburg schrijft op haar Facebookpagina over de cover van haar debuut: ,,Ik vind hem prachtig en ben apetrots. Oh, voor de ‘niet-foodies’ onder jullie, het is geen ui, maar een granaatappel. En wat dat plasje is onder het mes, dat mag je zelf invullen.''

Andere nieuwe titels:

Jilliane Hoffman - 'De snijkamer' (juli 2014). Een jonge vrouw sterft een verschrikkelijke dood: gedrogeerd en gemarteld voor het plezier van een online publiek van sadisten. Rechercheur en assistent-officier van justitie moeten samenwerken om de zaak op te lossen. Hun enige aanwijzing is de getuigenis van een veroordeelde seriemoordenaar. Maar hij wil er wel wat voor terug: weg van de Death Row.
Christine Drews - 'Schaduwvriendin' (mei 2014). Thrillerdebuut van scenarioschrijver. Het leven van een pas verhuisd gezin is nogal een chaos. De vader heeft alleen oog voor zijn werk, zoontje Leo kan niet aarden op de nieuwe school. Moeder Katrin aanvaardt dankbaar de hulp van Tanja, de moeder van een van Leo's klasgenootjes. Als plotseling Katrins vader overlijdt, biedt Tanja aan om op Leo te passen. Maar als Katrin terugkeert, is Tanja nergens te bekennen. Leo trouwens ook niet.
Julia Keller - 'Onderhuids' (mei 2014). Eerste thriller van Amerikaanse journaliste. Bell Elkins gaat als openbaar aanklaagster aan de slag in een troosteloos stadje in West-Virginia. Voor de ogen van haar dochter Carla worden drie mannen neergeschoten. Getuigenverklaringen spreken elkaar tegen. Dan besluit Carla zelf te gaan zoeken naar de dader. Een nogal riskant plan.
Steve Berry - 'De Jefferson Code' (mei 2014). Vier Amerikaanse presidenten werden vermoord tijdens hun regeringstermijn. Wat als die vier nu allemaal vermoord werden om dezelfde reden: een artikel in de Amerikaanse grondwet?
Sophie Hannah - 'Ondraaglijk' (september 2014). Als haar avondvlucht vertraagd is, moet Gaby een hotelkamer delen met Lauren, een zenuwachtige jonge vrouw. Lauren lijkt bang voor Gaby en flapt eruit dat een onschuldige man de gevangenis ingaat voor een moord die hij niet heeft gepleegd.

Geen opmerkingen: