29 april 2014

Kruimeldief (nieuws, 2014)

MARMER BRENGT THRILLER VAN BESTSELLERAUTEUR JESS WALTERS


Het eclatante succes van de roman 'Schitterende ruïnes' van Jess Walter heeft uitgeverij Marmer doen besluiten een vroegere thriller van de Amerikaanse schrijver opnieuw op de markt te brengen. Op 22 mei verschijnt de Nederlandse vertaling van 'Citicen Vince' onder de titel 'De donut man'. Walter won er in 2006 de Edgar Allen Poe Award voor beste roman mee.

'De donut man' is volgens de uitgeverij een verhaal over getuigenbescherming, kleine criminaliteit en moord tegen de achtergrond van 'een politieke campagne die de wereld veranderde'. Het is het najaar van 1980, acht dagen voor de presidentsverkiezingen, waarin een vermoeide Jimmy Carter het moet opnemen tegen de immer opgewekte Ronald Reagan. In Spokane, Washington, is de kruimeldief Vince Camden op zijn dagelijkse gangetje naar zijn getuigenprotectiebaan bij 'Donut Make You Hungry'.

Camden ontdekt dat het niet zo gemakkelijk is je verleden achter je te laten, vooral niet wanneer een huurmoordenaar op zoek is naar 'je oude ik'. In de week die volgt, raakt Camden verstrikt in de problemen van een plaatselijke politicus, valt zijn creditcardoplichterij als een kaartenhuis in elkaar en wordt hij heen en weer geslingerd tussen een jonge advocate en een neurotische prostituee. En terwijl hij van Spokane naar New York vlucht, ontdekt hij dat de enige plek waar hij vrijheid kan vinden een stemhokje is.

Jess Walter (1965) debuteerde in 2001 met 'Over Tumbled Graves'. Daarna volgden vijf romans waaronder de National Book Award-finalist 'the Zero' en 'Citicen Vince'. Zijn meest recente roman 'Schitterende ruïnes' stond wekenlang op nummer 1 in de New York Times-bestsellerlijst. Van zijn boeken zijn wereldwijd inmiddels tien miljoen exemplaren verkocht.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"Citizen Vince" is reeds in 2005 in vertaling verschenen bij Uitgeverij Elmar onder de titel "De Keuze".
Desalniettemin kan ik deze nieuwe publicatie alleen maar toejuichen. Het is een waanzinnig goede misdaadroman. Lezen dus!
Trouwens, ook "Schitterende Ruïnes" is aan te bevelen: http://ow.ly/uQZDt

Rikkesoft zei

En volgens Crimezone.nl en vnster.nl zijn er nog 2 andere, goed onthaalde, titels in vertaling verschenen bij Elmar:
Riviermoorden (Over Tumbled graves)
Schuldbekentenis (Land of the blind)

Unknown zei

Ik heb hier in mijn boekenkast dus inderdaad Riviermoorden, Schuldbekentenis en De Keuze staan...