20 mei 2017

Gesignaleerd 416 (nieuws, 2017)

Edward Hendriks - Geen weg terug


'Zet je alles op het spel voor de baan van je leven?' Deze vraag staat centraal in (en op de cover van) 'Geen weg terug', de nieuwe thriller van Edward Hendriks, die 30 mei bij uitgeverij De Fontein verschijnt.

Het is de laatste dagen weer opnieuw in de media ter sprake gekomen: appen en sms'jes versturen terwijl je een auto bestuurt, kan verkeerd uitpakken voor je gezondheid. In gedachten verzonken zijn trouwens ook. En dat is wat de doorgewinterde misdaadverslaggever Pieter Volmer meemaakt. Onderweg naar een sollicitatiegesprek voor een nieuw tv-programma dat zijn carrière tot grote hoogte kan brengen, is zijn concentratie niet waar deze wezen moet. In een moment van onoplettendheid rijdt hij een vrouw dood. In blinde paniek neemt hij een verstrekkend besluit. Hij verbergt het lichaam.

Kort daarop blijkt dat de dode vrouw Evi de Leeuw is, producent van het tv-programma. Tot overmaat van ramp blijken er getuigen te zijn die denken munt te kunnen slaan uit zijn onbezonnen actie... En dan zijn de rapen meer dan gaat.

Edward Hendriks (1975) is geboren in Velp. Hij is getrouwd en heeft drie dochters. In het dagelijks leven is hij copywriter van beroep. Eerst in dienst van verschillende reclamebureaus, sinds een jaar of acht als freelancer.

Toen hij in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht om er de Italiaanse taal te leren, kwamen de ideeën voor een boek bovendrijven, laat hij op zijn website weten. Het zou overigens nog drie jaar duren voor deze 'op Napolitaanse leest geschoeide' maffiathriller in de boekwinkels lag.

Daarna had hij de smaak te pakken. Wat volgde, was een nieuw verhaal dat zich wat dichter bij huis afspeelt. ‘Gezworen vrienden’ ligt sinds april 2014 in de boekhandel. Inmiddels werkt hij aan zijn vierde en vijfde thrillermanuscript.

Geen opmerkingen: