01 mei 2014

Gesignaleerd 318 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

SEBASTIAN FITZEK - AFGESNEDEN

Bij uitgeverij Mistral verschijnt een dezer dagen 'Afgesneden', de nieuwe thriller van de Duitse auteur Sebastian Fitzek. Voor dit boek bundelde Fitzek zijn krachten met die van Michael Tsokos, de bekendste patholoog-anatoom van Duitsland.

Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. 

De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland. Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter, en een kwade genius uit het verleden.

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Hij debuteerde in 2007 met 'De therapie' uit 2007 is zijn debuut. Van zijn psychothrillers zijn tot dusver zes miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

Sebastian Fitzek met Michael Stokos - Afgesneden. Vertaling: Sander Hoving. Uitgeverij Mistral, 396 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 4881 993 5. 


Geen opmerkingen: