25 augustus 2009

Zomermisdaad (nieuws, 2009)

ER WAS EENS EEN STRANDFEEST...

Er zouden deze zomer maar liefst twee strandfeesten worden georganiseerd om de lancering van de verhalenbundel 'Summercrime' luister bij te zetten. Een feest op een Belgisch strand en een fuif op Nederlands zand. In een later persbericht van uitgeverij Lebowski bleef het beloofde fuifje beperkt tot één feest op een strand in Nederland. Maar dat het een zonnige, zomerse presentatie zou worden, dat stond vast.

Op vrijdag 28 augustus zou dat feest worden georganiseerd. Er zouden optredens zijn van auteurs, er zou ook eten zijn, alsmede muziek en de première van een film die vanaf 3 september in de bioscoop is te zien: 'Una Siciliana Ribelle'. De film gaat over het tragische leven van de 17-jarige Rita Atria. Zij besloot na de moord door de Cosa Nostra op haar vader en broer samen te gaan werken met justitie. Zij wordt door haar moeder, haar vriend en de inwoners van het dorp verstoten en pleegt in 1992 in Rome zelfmoord.

Op het feest zou ook Esther van Vliet in het zomerzonnetje worden gezet. Zij won immers de verhalenwedstrijd van 'Summercrime' en haar winnende inzending is inmiddels opgenomen in de bundel naast verhalen van vijftien min of meer bekende Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs (Kortsmit & Lotz, Eva Noorlander, Patricia van Mierlo, Annet de Jong, Charles den Tex, Tomas Ross, Saskia Noort, Bob Mendes, Loes den Hollander, Bavo Dhooge, Luc Deflo, Patrick de Bruyn, Ton Theunis en Esther Verhoef). Initiatiefnemer Simon de Waal leverde ook een bijdrage aan de bundel.

De bundel lag begin juni in de boekhandel. Sindsdien is alle publiciteit over 'Summercrime' verstomd. Of het feit dat het boek de Bestseller 60 niet heeft gehaald de reden is, is niet bekend, maar uitgeverij Lebowski hult zich in stilzwijgen over de eerder aangekondigde presentatie op het strand. Op een vraag over het feest werd niet geantwoord. Ook bedenker Simon de Waal wil geen toelichting geven.

Of 'Summercrime' in de nabije toekomst feestelijk wordt gepresenteerd, blijft de grote vraag. Maar voor komende vrijdagavond kunt u gewoon iets anders plannen...

10 opmerkingen:

Remko Meddeler zei

Ziehier het trieste lot van het prachtige korte verhaal ... snik ...

Maar misschien is er wel echt een goede reden voor het niet willen organiseren van een strandfeest. Angst voor rellen bijvoorbeeld.

E.N. zei

Toen Peter Kuijt aangaf dat hij het Summercrime feest wilde bezoeken, heeft de uitgever het meteen gecanceled.

Volkomen begrijpelijk.

No news. Next!!

Peter Kuijt zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Peter Kuijt zei

Als E.N. het geen nieuws vindt, waarom reageert E.N. dan? And who the fuck is E.N.? Eva 'In dubio' Noorlander?
En hoe komt E.N. erbij dat Peter Kuijt naar de Summercrimeparty wil? Heeft E.N. daar bewijzen van?

Fred de G. zei

Wie E.N. is, interesseert me niet zo. De reactie van E.N. is grappig, het antwoord van Kuijt niet.

En ik ben eigenlijk veel benieuwder wat er in de reactie stond die door Peter Kuijt is verwijderd....

Wordt hier censuur gepleegd en een PK onwelvallige reactie doodleuk door hem verwijderd???

Peter Kuijt zei

De verwijderde reactie is van Peter Kuijt zelf. Na plaatsing wilde ik er nog iets aan toevoegen, maar dat was niet mogelijk. Vandaar dat de reactie met toevoeging nog eens herhaald is. (Zie de vierde reactie...).
Er wordt hier geen censuur gepleegd. Alleen reacties van anonieme inzenders worden geweigerd. Ik had die van E.N. (vermoedelijk is dat Eva Noorlander) dus kunnen weren, net als die van Fred de G.. Maar ik sta nog liever twijfelachtige reacties toe dan dat ik van censuur word beticht.

Peter Kuijt

Simon zei

Bravo!!

simon zei

Dat was ik niet!

sdw

Eric zei

Geen Zen maar vaak wel zuur... :)

Peter Kuijt zei

Je verwart zuur met niet alles voor lief nemen...