31 mei 2013

Wordt verwacht 345 (nieuws, 2013)

LA RÉPONSE À SUZANNE VERMEER

Dezelfde uitgeverij die de vakantiethrillers van Suzanne Vermeer op de markt brengt, komt nu met een reeks dat 'het Franse antwoord op Suzanne Vermeer' moet zijn. Je vraagt je af waarom. Is A.W. Bruna niet meer content met de content van wie er zich ook maar achter Vermeer verbergt? Is de uitgever het bijvoorbeeld stilzwijgend eens met de kritiek in VN's Thrillergids op 'haar' laatste thriller 'Het chalet': 'Net zo afgrijselijk slecht als alle voorgangers'?

Hoe dan ook: op 2 juli 2013 verschijnt bij A.W. Bruna 'Bericht uit Parijs' van de Franse bestsellerauteur Guillaume Musso. Volgens de uitgever bevatten zijn boeken 'een onweerstaanbare mix van romantiek en spanning'.

Hoofdpersonen zijn Madeline, een bloemiste in Parijs en Jonathan, die een restaurant in San Francisco runt. De twee blijken na een botsing op het vliegveld elkaars telefoon te hebben meegenomen. Maar ze komen hier pas achter als ze ruim 10.000 kilometer van elkaar verwijderd zijn. Het duurt niet lang voordat ze toegeven aan de verleiding in elkaars mobieltje te kijken. Dit leidt tot een schokkende ontdekking: hun levens zijn verbonden door een geheim waarvan ze dachten dat het voor altijd begraven zou blijven.

Na verwisseling van hun telefoons volgt er een zoektocht die uitmondt in een race tegen de klok. Musso neemt de lezer mee van Frankrijk via Engeland naar de Verenigde Staten.

Guillaume Musso (1974, Antibes) was in 2011 de bestverkopende auteur in Frankrijk. Na zijn middelbare school werkte Musso onder andere als ijsverkoper in New York. Hij publiceerde zijn debuut in 2001, over de diefstal van de Mona Lisa uit het Louvre. Nadat hij bij een auto-ongeluk betrokken was geraakt, werd hij geïnteresseerd in bijna-doodervaringen. Dit leidde tot de roman 'Et apres', over een man die terugkeert naar het leven. Het boek werd een verkoopsucces in Frankrijk en werd later vertaald in 23 talen. Musso heeft in acht jaar tijd acht bestsellers geschreven. De rechten op zijn boeken zijn aan 35 landen verkocht. Wereldwijd zijn er meer dan 13 miljoen 'Musso's' verkocht.

Andere nieuwe titels:

Andy McNab - 'Doodse stilte' (10 september 2013). McNabs alter ego Nick Stone is terug. In 1993 is Stone wekenlang undercover in Bogotá en de Colombiaanse jungle. Zijn missie:  het opsporen en elimineren van de meest beruchte drugsbaas ter wereld. Maar om het fatale schot te lossen moet Stone zo dicht bij het doelwit komen dat hij zal worden herkend.
John Sandford - 'Kille woede' (10 september 2013). De 21ste Lucas Davenport-thriller. Bij de sloop van een huizenblok in Minneapolis wordt een gruwelijke vondst gedaan: de lichamen van twee meisjes, in plastic gewikkeld. Het ziet er naar uit dat ze er al een hele tijd liggen - en Lucas Davenport weet precies hoe lang.
Gregg Hurwitz - 'Jij bent de volgende' (13 augustus 2013). 'Ik ken jou, of niet?' Vijf woorden, dat is alles wat nodig is om Mike Wingate en zijn familie dodelijk gevaar te laten lopen. Mike herkent de vreemdeling niet die hem op een feestje aanspreekt. Maar deze lijkt wel alles over hem te weten.
Will Lavender - 'Dominantie' (6 augustus 2013). 1994: Jasper College is in rep en roer door het nieuws dat de beroemde professor Richard Aldiss een speciaal college zal geven... vanuit zijn cel in de gevangenis. Aldiss werd schuldig bevonden aan de moord op twee studentes en zit nu zijn straf uit. Hij daagt de studenten uit om de echte identiteit van de moordenaar te achterhalen.
Robin Cook - 'Nano' (13 augustus 2013). Na een hectisch jaar waarin haar mentor werd vermoord en haar verdwenen vader weer opdook, besluit Pia Grazdani (de studente geneeskunde uit 'Doodsakte') haar opleidig te onderbreken en New York te verlaten. Aangetrokken door de veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van de medische technologie en de kans om haar problemen achter zich te laten, neemt Pia een baan aan bij Nano, een uitermate sterk beveiligd nanotechnoloisch bedrijf met een gigantisch budget.
Danielle Trussoni - 'Stad van de engelen' (9 juli 2013). Evangeline, opgegroeid in een klooster, en Verlaine, historicus met een grote belangstelling voor engelen, raken tegen hun wil betrokken bij de eeuwenoude strijd tussen engelen en mensen. Wanneer Evangeline in New York verdwijnt, denkt Verlaine haar voorgoed kwijt te zijn.
Joanna Rees - 'Een speling van het lot' (2 juli 2013). Spannende roman van de vrouwelijk helft van het duo Josie Lloyd & Emlyn Rees. Oost-Duitsland, 1971. Twee baby's - zusjes - worden 's nachts verhandeld. Thea gaat mee naar Amerika en zal opgroeien in onvoorstelbare rijkdom. Romy belandt in een louche weeshuis waar kinderen allesbehalve veilig en geborgen zijn.
Ann Cleeves - 'Stille stem' (9 juli 2013). Wanneer inspecteur Vera Stanhope een uurtje pauze neemt om een paar baantjes te trekken in het plaatselijke wellnesscentrum, vindt ze in de sauna het lichaam van een dode vrouw. Heel even vraagt ze zich af of er misschien sprake is van een natuurlijke dood. Maar helaas...
Adèle van Zuylen - 'Adel verplicht' (4 juni 2013). In een poging haar leven een nieuwe richting te geven, accepteert Eline Beek een baan als onderzoekster voor de 80-jarige gravin Godelieve van Zantinghe. Zij is een vrouw met veel geld en een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze wil de laatste jaren van haar leven al haar geld en connecties in de strijd gooien om het onrecht te bestrijden. Adèle van Zuylen is het pseudoniem van een telg uit oude, maar verarmde adel.
Suzanne Vermeer - 'Route du soleil' (11 juni 2013). Vriendinnen Marit en Fiona hebben samen een vakantie geboekt. Eerste lange stop: een idyllisch gelegen Zuid-Franse camping. Op weg daar naartoe nemen ze de charmante lifter Brian mee. Maar hun nieuwe reismaatje vertoont onvoorspelbaar gedrag.

1 opmerking:

Rikkesoft zei

Ik denk eerder dat de uitgever het verkoopsucces van Vermeer wil bestendigen en door een 2 genregenoot te publiceren aast op een grotere punt van de verkooptaart.

Bij mijn weten zijn sterren geen referentie - zelfs die van VN niet. Enkel de binnengerijfde euro's tellen.