06 april 2017

Code (nieuws, 2017)

HARRIS' 'ENIGMA' WEER VERKRIJGBAAR

In 1996 verscheen Enigma, een thriller van Robert Harris, waarin de Britten tijdens de Tweede Wereldoorlog een poging doen om de Enigma-codes van de Duitsers te ontcijferen. Vijf jaar later kwam het boek opnieuw uit vanwege de verfilming. Daarna was de thriller lange tijd niet verkrijgbaar. Daar komt nu verandering in met de publicatie van een nieuwe uitgave op 4 mei bij Cargo.


Bletchley Park: het is de meest geheime plek in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Achter de muren van het landhuis hebben honderden mannen en vrouwen de Duitse Enigma-codes weten te kraken.

Dan, in maart 1943, wijzigen de Duitsers onverwachts de codes van hun gevreesde U-boten, waardoor de geallieerden de cruciale Slag om de Atlantische Oceaan lijken te gaan verliezen.

Tom Jericho, een briljante jonge wiskundige, wordt in allerijl opgeroepen om de nieuwe Enigma-codes te ontcijferen. Wanneer zijn vriendin Claire Romilly onder zeer dubieuze omstandigheden verdwijnt, krijgt Tom al snel het vermoeden dat zich ergens in Bletchley een Duitse spion bevindt.

Robert Harris (1957) is de auteur van internationale bestsellers als Vaderland, Pompeii, Imperium, Lustrum en Dictator. Zijn voorlaatste thriller De officier werd door Vrij Nederland verkozen tot Thriller van het Jaar. Harris woont en werkt in Herefordshire, Engeland. Momenteel werkt hij aan een nieuwe thriller, die eind dit jaar zal verschijnen.

Geen opmerkingen: