14 juli 2014

Op de waakvlam (nieuws, 2014)
PETER KUIJT NAAR HEBBAN|CRIMEZONE

De oprichter van De Spanningsblog, Peter Kuijt, is door Hebban aangetrokken om de Crimezone-portal voor spannende boeken te versterken. Kuijt wordt operationeel verantwoordelijk voor de redactionele invulling van Hebban|Crimezone. Hoofdredacteur Sander Verheijen zal zich nog intensiever bezighouden met de (door)ontwikkeling van de lezerscommunity en de aansturing van de Hebban-portalredacteuren.

De journalist Peter Kuijt is geen onbekende in thrillerland. Voor het inmiddels ter ziele gegane persbureau Geassocieerde Pers Diensten interviewde hij vele nationale en internationale misdaadauteurs en schreef hij recensies over honderden thrillers. Hij was viermaal jurylid (en juryvoorzitter in 1998) voor De Gouden Strop, de belangrijkste thrillerprijs van Nederland. In april 2007 startte hij De Spanningsblog, een onafhankelijke nieuwssite voor het thrillergenre.

Peter Kuijt: ''Mijn streven is om de thrillerportal van Hebban van een nog steviger basis te voorzien en het beste van Crimezone en De Spanningsblog hierin samen te brengen. Wat niet genoeg benadrukt kan worden is dat de onafhankelijkheid van de Hebban-redacteuren blijft gewaarborgd. Overigens blijft De Spanningsblog nog wel voortbestaan, maar wordt de site op een waakvlam gezet.'' Er zullen minder posts op de blog worden gezet: wat blijft zijn de aangeboden recensies, persoonlijke columns, de rubriek Plaat van de maand en de dagelijkse update van de thrillerquiz. Voor tips en nieuws voor, acties op en vragen over Hebben|Crimezone is Kuijt te bereiken via peter.kuijt(at)hebban.nl

Inmiddels telt Hebban naast Crimezone vier redactionele portalen, Literatuur & Romans, ChicklitYoung Adult en Sciencefiction & Fantasy, en wordt in de loop van augustus de portal voor kinder- en jeugdboeken geopend. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de invulling van een handvol andere portalen, waaronder voor kookboeken, reisboeken en –verhalen, leesclubs en romantische fictie.

Lezerscommunity Hebban.nl werd eind mei gelanceerd in een bèta-versie als de Nederlandse Goodreads. Maar eigenlijk dekt deze vergelijking de lading niet helemaal meer, zegt Verheijen. ''Onze ambities met Hebban.nl zijn niet kinderachtig. Anders dan Goodreads zetten wij in op zowel redactie, als betrouwbare en onafhankelijke gids voor boekenland, als op een sterke lezerscommunity, waarin de lezers het voor het zeggen hebben en bepalen wat goed en niet goed is. Met Kuijt aan boord maakt Hebban weer een flinke sprong voorwaarts voor wat betreft de redactionele doelstellingen.''

De komende maanden staan in het teken van het verbeteren en verrijken van de website en het toevoegen van nieuwe features om met Hebban echt een grote rol van betekenis te gaan spelen voor iedereen in het boekenvak, lezers, auteurs, uitgeverijen en boekhandelaren.

7 opmerkingen:

Daan van 't Westeinde zei

Wauw, gefeliciteerd!
Alle goeds voor jou en Hebban! :)

Mike van Barneveld zei

Gefeliciteerd Peter! Ze hebben met jou gelijk een zwaargewicht (niet verkeerd opvatten) binnen gehaald he. Top! Ik wens je er een super spannende tijd toe :)

Anoniem zei

En toch vind ik het jammer. De site "hebban" is niet om aan te zien. Ook inhoudelijk zijn de lappen tekst die voor recensie door moeten gaan, niet aan mij besteed.
Daarentegen ken ik een beetje je situatie en begrijp derhalve je beslissing, Peter. Veel succes.

Anna Bakker zei

Succes!

Unknown zei

Gefeliciteerd Peter! Altijd fijn om betaald te krijgen voor al je werk. Wel ontzettend jammer dat dit leuke blog op een waakvlammetje gaat! Op Hebban zoek ik me momenteel steeds rot als ik iets wil opzoeken, dus haak nu nog te snel af steeds, maar wie weet.

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hanna zei

Geweldig! Crimezone en Spannings.blogspot.nl zijn mijn twee favoriete sites. Heel veel plezier en succes!