25 oktober 2012

Naar Engeland (nieuws, 2012)

BRITSE UITGEVER VERWERFT RECHTEN VAN DER VLUGT

De Britse uitgever Canongate heeft de Engelstalige wereldrechten gekocht van de thriller 'Blauw water' van Simone van der Vlugt. Canongate is uitgever van onder anderen Paul Auster, A.S. Byatt, Ruth Ozeki, Stephen Hall en Tom Wright.

Chris Herschdorfer, directeur-uitgever van Ambo|Anthos uitgevers, is opgetogen: ,,Canongate is een kleine, zelfstandige uitgeverij en een van de meest creatieve ter wereld. Dat uitgever Jamie Byng 'Blauw water' heeft geacquireerd is dan ook geweldig nieuws en een belangrijke stap op weg naar Simones succes in de Engelstalige wereld.''

Simone van der Vlugt zal de basis vormen van het thrillerfonds van Canongate uk. Haar thriller 'Blauw water' wordt de belangrijkste titel van de zomeraanbieding 2013.

In Nederland werden van 'Blauw water' meer dan 260.000 exemplaren verkocht. Ook in Duitsland zijn de boeken van Simone van der Vlugt een succes. Inmiddels gingen er bijna 400.000 exemplaren over de toonbank.

Op 1 november verschijnt 'Aan niemand vertellen', de achtste thriller van Simone van der Vlugt en de eerste in een reeks met een vrouwelijke Alkmaarse rechercheur in de hoofdrol.

Geen opmerkingen: