23 oktober 2012

Familiediner (nieuws. 2012)

MARIAN MUDDER OP DE SPANNENDE TOER

Actrice en schrijfster Marian Mudder publiceert op 1 november haar derde roman. Volgens uitgeverij A.W. Bruna betreft het hier 'een spannend familiedrama'. ,,'Volgende keer bij ons' is een spannend en met zwarte humor geschreven verhaal over een disfunctionele familie en een familiediner dat uit de hand loopt'', aldus de wervende tekst van de uitgever, die de lezer ook nog het volgende voorschotelt: ,,Het is een fraai staaltje psychologie in scherp proza. Spannend, sexy, schrijnend, scherp.''

Wanneer Iris haar zestien jaar jongere geliefde meeneemt naar haar vaders vijfenzeventigste verjaardag, worden de onderlinge verhoudingen op scherp gezet. Dit leidt tot schrijnende confrontaties waarin leugens, familiegeheimen en zelfbedrog aan het licht komen. Op al dan niet subtiele wijze brengen ze Iris aan het twijfelen over haar relatie met een jongere man en over zichzelf, terwijl ze voor het eerst echt gelukkig is. Zal haar relatie deze druk overleven?

Marian Mudder (1958) is actrice, speelde in talloze toneel- en televisieproducties en is bij het grote publiek voornamelijk bekend van de serie 'Baantjer' waar ze de rol van rechercheur Vera Prins speelde. Naast actrice is Marian ook personal coach en schrijfster. Ze debuteerde met haar roman 'Geluksblind', waarna 'De perfecte minnares' volgde, dat binnenkort ook in Duitsland verschijnt.

Geen opmerkingen: