20 oktober 2012

In de kuif gepikt (nieuws, 2012)

LIBANON WOEDEND OVER SERIE 'HOMELAND'

De tweede reeks van de Amerikaanse thrillerserie Homeland is een Libanese minister in het verkeerde keelgat geschoten. Hij heeft met juridische stappen tegen de makers gedreigd, omdat zij 'een verkeerd beeld' van de hoofdstad Beiroet hebben geschetst in een van de afleveringen.

In 'Back to Beirut', de tweede aflevering van de serie, wordt de kijker deelgenoot gemaakt van een bijeenkomst van een terroristische groepering in Hamra Street. De suggestie wordt gewekt dat de straat en omgeving een bolwerk zijn van de militante beweging Hezbollah. De aflevering was overigens gefilmd in Israël.

Volgens Faddy Abboud, de Libanese minister van toerisme, deed de film de werkelijkheid geweld aan. ,,Het schetst geen waarheidsgetrouw portret van Beiroet'', aldus de minister. ,,De film liet een 'Hamra Street' zien, waar overal milities rondlopen'', zei Abboud in een in Beiroet verschijnend magazine. Hij voegde eraan toe dat Hamra Street in werkelijkheid een populaire locaties is met veel winkels en cafés.

De minister denkt dat de serie een negatief effect op toerisme kan hebben. ,,De serie beschadigt het imago van Beiroet. Het is niet waar en het is niet eerlijk tegenover ons.'' De minister eist excuses van de producenten en kondigde gerechtelijke stappen aan. De Libanese televisie deed er nog een schepje bovenop en zei dat de serie Arabieren kleineert. Dat de reeks in Israël werd gefilmd, was 'dubbele belediging'. Twentieth Century Fox, die de serie maakt, weigerde op de affaire commentaar te geven. In de tweede serie keert hoofdrolspeler Claire Danes (foto) terug.

(Bron: BBC)

De trailer voor het tweede seizoen van 'Homeland':

Geen opmerkingen: