31 oktober 2012

Gesignaleerd 174 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

JOHN RECTOR - DE KOUDSTE KUS

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen 'De koudste kus', het thrillerdebuut van de Amerikaanse auteur John Rector

Nate en Sara hebben na een moeilijke jeugd het geluk gevonden. In een wegrestaurant onderweg naar Reno, waar ze in het geheim willen trouwen, biedt een zieke man hun vijfhonderd dollar voor een lift. Ze stemmen toe, maar na uren in een steeds heviger sneeuwstorm wordt verder rijden onverantwoord. Ze stoppen bij een verlaten motel, waar ze tot hun afgrijzen ontdekken dat hun passagier is overleden.

De verwarring is compleet wanneer blijkt dat de dode een koffertje met twee miljoen dollar bij zich draagt. Wat te doen? Nate en Sara willen best oprecht en eerlijk zijn, maar de verleiding om het geld te houden is gewoon te groot. Door die beslissing belanden ze al snel in een draaikolk van geweld, hebzucht en verraad.

John Rector is een prijswinnend schrijver van korte verhalen, die in talrijke tijdschriften zijn gepubliceerd. Hij woont in Omaha, Nebraska. Voor hij begon te schrijven, werkt Rector als barkeeper, kelner, computertechnicus, tuinarchitect en op een begraafplaats. Er zijn plannen om 'De koudste kus' te gaan verfilmen.

John Rector - De koudste kus. Vertaling: Jasper Mutsaers. Uitgeverij Boekerij, 256 pag., € 17,95. ISBN: 9789022554456

Geen opmerkingen: