24 oktober 2012

Acht films (nieuws, 2012)

BEGIN 2013 ONDER 'HYPNOSE'

Vanaf 3 januari 2013 is de eerste verfilming van een thriller van Lars Kepler in de bioscoop te zien. Het gaat om 'The Hypnotist', de bioscoopbewerking van 'Hypnose'. De film, onder regie van Lasse Hallström ('Chocolat', 'What's Eating Gilbert Grape?') is de Zweedse inzending voor de Oscars.

Over 'The Hypnotist': Tien jaar nadat Erik Bark heeft besloten zijn leven als hypnotiseur naast zich neer te leggen, vraagt inspecteur Joona Linna hem om hulp bij een moordzaak. Erik heeft geen andere keuze en brengt een zwaargewonde onder hypnose. Dan wordt Erik getroffen door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Hij had gezworen om nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Nu breekt hij zijn belofte om levens te redden, maar zet daarmee zijn eigen leven op het spel.

Met eigen werk had het schrijversechtpaar Alexandra Coelho Ahndoril en Alexander Ahndoril in Zweden en daarbuiten al bekendheid opgebouwd. Onder het pseudoniem Lars Kepler vestigden zij internationaal definitief hun naam in het misdaadgenre. Met hun thrillerdebuut 'Hypnose' domineerden ze met meer dan 600.000 verkochte boeken maandenlang de Zweedse bestsellerlijsten. Inmiddels is het boek met 34 vertalingen in 38 landen verschenen. De inspecteur Joona Linna, in de film gespeeld door Tobias Zilliacus, is de spil in het verhaal. Zilliacus zal de rol in alle acht op stapel staande Lars Kepler-verfilmingen spelen. Mikael Persbrandt vertolkt de rol van hypnotiseur Dr. Erika Maria Bark. Persbrandt speelde in 'The Hobbit'-films van Peter Jackson de rol van Beorn.

De trailer van 'The Hypnotist':


Geen opmerkingen: