09 oktober 2012

Kwart eeuw (nieuws, 2012)

LOES DEN HOLLANDER SCHRIJFT GESCHENKBOEK

Loes den Hollander
Loes den Hollander schrijft het geschenkboek voor de komende editie van Juni – Maand van het Spannende Boek. Dat heeft de Stichting CPNB vandaag bekendgemaakt.

In haar geschenkboek 'Nooit alleen' draait het om Aline die, nadat ze ontdekt dat haar man iets voor haar heeft verzwegen, te maken krijgt met lugubere gevolgen. In juni 2013 wordt voor de 25ste keer de Maand van het Spannende Boek gehouden. Dit jubileum wordt de leidraad voor de maand, onder het motto 25 jaar Juni – Maand van het Spannende Boek.

Loes den Hollander debuteerde na een carrière in de gezondheidszorg in 2006 als auteur van spannende boeken. 'Vrijdag' (Karakter) werd de eerste in een lange reeks successen als 'Zwanenzang' (2007), 'Zielsverwanten' (2011), 'Vrije val' (2012) en 'Troostkind' (2012). Inmiddels heeft zij dertien thrillers op haar naam staan en zijn er meer dan 700.000 boeken van haar over de toonbank gegaan. In 2010 kwam haar eerste roman uit, 'Het scherventapijt'. Ook schreef zij enkele novelles en bundels met korte verhalen.

Den Hollander was er overigens al lang klaar voor om geschenkauteur te worden, liet ze eerder weten op De Spanningsblog.

In het jubileumjaar kijkt de CPNB naar het spannende boek zelf. ,,Met 25 jaar Juni – Maand van het Spannende Boek blikken we terug hoe het spannende genre de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van de populairste genres in de boekhandel en bibliotheek'', aldus de organisatie in een persbericht. ,,We kijken uiteraard vooruit naar de toekomst van dit genre en de trends die zijn waar te nemen. En we zetten vooral alle auteurs in het zonnetje, uit binnen- en buitenland, die het spannende boek tot zo’n succes gemaakt hebben.''

De Maand wordt op donderdag 30 mei 2013 geopend met de Avond van het Spannende Boek en duurt de hele maand juni. (foto auteur: Harry den Hollander)

Geen opmerkingen: