08 oktober 2012

Kijkcijferhit (nieuws, 2012)

SARAH LUND HEEFT EEN NIEUWE TRUI


Op de Deense televisie draait sinds 23 september het derde seizoen van de thrillerserie 'The Killing' en het is meteen weer een hit. Na drie afleveringen staat het gemiddelde aantal kijkers op ruim 1,6 miljoen. En dat op een populatie van ruim 5,5 miljoen.

Succes zal er ongetwijfeld ook overzee zijn, want 'The Killing III' wordt vanaf 4 november vertoond op BBC4. Wanneer de reeks op de Nederlandse televisie is te verwachten, is nog niet bekend.

Wat vaststaat is dat Anne Sofie Gråbøl opnieuw de rol van eigenwijze rechercheur Sarah Lund speelt. En dat ze een nieuwe trui heeft...

Lund onderzoekt een moord die is gepleegd op een werf in de haven van Kopenhagen. Uiteindelijk blijkt dat die te maken heeft met de wereldwijde financiële crisis.

Aan het begin van de serie heeft Lund na haar spannende avonturen rust gezocht in een nieuw huis, een nieuwe functie. Maar de moordzaak staat Lunds plannen voor een meer onstpannen leven danig in de weg. Een oude vlam van de geheime dienst weet Lund ervan te overtuigen dat de moord in de haven van Kopenhagen te maken heeft met een complot om de minister-president van Denemarken te vermoorden.

Geen opmerkingen: