05 oktober 2012

Bekroonde Mirko (nieuws, 2012)

GOUDEN KALF VOOR JEROEN WILLEMS ('COP VS KILLER')

Jeroen  Willems
Jeroen Willems heeft vrijdagavond het Gouden Kalf gewonnen voor beste acteur in een televisiedrama. Hij kreeg het beeld voor zijn rol als crimineel Mirko in de Nederlandse televisiefilm 'Cop vs. Killer', naar de thriller van Simon de Waal. Hij passeerde hiermee Kees Prins, die ook was genomineerd voor zijn rol in de thrillerreeks 'Overspel', en Roelant Fernhout die was genomineerd voor zijn rol in 'Terug'. Willems werd ook uitgeroepen tot Gast van het Jaar.

De serie 'Overspel' won het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Rifka Lodeizen won voor haar rol in deze serie het Gouden Kalf voor beste actrice in een televisiedrama.

Het eerste seizoen van 'Overspel' ging in het najaar van 2011 van start. De serie over een fotografe die een buitenechtelijke relatie krijgt met een advocaat van een topcrimineel trok wekelijks ongeveer een miljoen kijkers. De serie krijgt dit jaar een vervolg.

In augustus werd bekend dat 'Overspel' is verkocht aan de Verenigde Staten. De Amerikaanse remake, getiteld 'Betrayal', zal worden uitgezonden bij zender ABC.

Geen opmerkingen: