10 oktober 2012

Gesignaleerd 172 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

CARSTEN STROUD - NICEVILLE: DE VERMISSING

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen 'Niceville: De vermissing' van Carsten Stroud. Het eerste deel van een trilogie, of, in de woorden van de uitgeverij, 'het begin van een cultserie, (...) met zo veel actie als Lee Child, (...) zo mysterieus als 'Twin Peaks' (...) en zo gewelddadig als de films van Quentin Tarantino'.

Er is iets mis in Niceville... Een jongen verdwijnt letterlijk spoorloos van de hoofdstraat. Een beveiligingscamera legt het moment van zijn onmiddellijke, onverklaarbare verdwijning vast. Vervolgens leidt een bankoverval tot zeven doden, onder wie vier agenten. Het zet een reeks rampzalige gebeurtenissen in gang, die in slechts 36 uur twintig verschillende levens beïnvloedt.

Nick Kavanaugh, een agent met een duistere kant, leidt beide onderzoeken. Al snel krijgen hij en zijn vrouw Kate te maken met een schaduwwereld, waarin de tijd een ander ritme heeft en gerechtigheid raadselachtige vormen aanneemt.

Carsten Stroud was surfer en botenbouwer in Baja, California, en duiker bij het Amerikaanse leger. Hij is journalist en een bekroond non-fictieschrijver. Zo schreef hij boeken 'van binnenuit' over het New York Police Department en politiemensen in Canada. Zijn thrillers worden goed verkocht in de VS. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw in Toronto. Deel twee en drie van 'Niceville', 'De terugkeer' en 'De vernietiging', verschijnen respectievelijk in 2013 en 2014.

Carsten Stroud - Niceville: De vermissing. Vertaling: Mireille Vroege. Uitgeverij Boekerij, 430 pag., € 15,00. ISBN 978 9022 5549 5.

Geen opmerkingen: