04 oktober 2012

Ego's (nieuws, 2012)

ULTIEME WRAAK VAN HOOFDINSPECTEUR

In de bibliotheek van Almelo wordt vrijdag 5 oktober de misdaadroman 'Ultieme wraak' van Leendert Lodder gepresenteerd. Lodder is hoofdinspecteur van Politie Twente en hulpofficier van justitie. Volgens uitgeverij De Brouwerij verhaalt Lodder op 'realistische wijze over de veelzijdige, gevaarlijke en vaak ondankbare taak van de politie en over de soms haperende rechtsgang'.

Over 'Ultieme wraak': Een nieuw rechercheteam verricht onder leiding van hoofdinspecteur Dick Prins speciale onderzoeken. Als er een ernstig misdrijf heeft plaatsgevonden, blijkt al snel dat het hen niet gemakkelijk wordt gemaakt. Het onderzoek herbergt vele verrassingen en loopt in ieder geval niet zoals gehoopt. Mede door bureaucratie en ingewikkelde processen binnen onze complexe samenleving lopen de zaken mis.

Centrale vraag in dit boek is of het in de totale strafrechtketen wel altijd echt gaat om het vinden van de waarheid of dat men soms te maken krijgt met andere belangen en ego's die handig zijn met woorden. Is de wet ondergeschikt aan de waarheid of is het andersom?

Leendert Lodder schreef eerder het boek 'Als tie maar niet wordt als zijn vader'. Daarin beschrijft hij hoe zijn vader, Adri Lodder, die in de gevangenis belandde vanwege de moord op zijn vrouw, op zijn beurt weer het slachtoffer werd van de Berkelse gifarts, beter bekend als Dokter O.

Geen opmerkingen: