25 mei 2017

Afslankpillen (nieuws, 2017)

Rendells zwanenzang
Toen Ruth Rendell twee jaar geleden op 85-jarige leeftijd overleed, waren enkele van haar boeken nog niet in het Nederlands verschenen. Uitgeverij A.W. Bruna is sindsdien bezig met een inhaalslag en voltooit die op 4 juli met de publicatie van de allerlaatste thriller van Rendell, Donkere wegen.

'Now, it's all over', zijn de laatste woorden in Dark corners, de laatste thriller van Ruth Rendell. Alsof ze voorvoelde wat haar stond te gebeuren. The Guardian en The Independent omschreven het boek als een van de beste thrillers van het jaar. 'Een spookachtig perfect vaarwel, oordeelde The Guardian.

Carl verkoopt een pakje afslankpillen aan zijn goede vriendin Stacy en veroorzaakt daarmee onbedoeld haar dood. Hiermee zet hij een opeenvolging van catastrofale gebeurtenissen in gang. Het begint met uitvluchten, gaat over in leugens en eindigt met moord...

Het eerste boek van Ruth Rendell (1930-2015) verscheen in 1964. Wereldwijd wordt ze beschouwd als de ‘koningin van de misdaadliteratuur’. Onder de naam Barbara Vine schreef ze vooral psychologische thrillers. Naast haar schrijfcarrière had Rendell ook een politieke functie: sinds 1997 had ze de titel barones, en een zetel in het Britse Hogerhuis.

Geen opmerkingen: