08 mei 2017

Goede vrienden (nieuws, 2017)

James Patterson vormt schrijfsetje met Bill Clinton


Over James Patterson wordt gesuggereerd dat hij de verhalen voor zijn thrillers bedenkt en zijn co-auteurs het zware werk laat opknappen: het schrijven. Of dat met zijn volgende schrijfpartner ook het geval zal zijn, is nog maar de vraag. Want 's werelds bestverkopende auteur gaat een samenwerking aan met oud-president Bill Clinton.

In een gezamenlijke verklaring lieten de uitgeefconcerns Knopf Doubleday Publishing Group en de Hachette Book Group weten dat Bill Clinton en James Patterson zijn begonnen met het werk aan een roman getiteld The President Is Missing. Het boek moet in juni 2018 in de winkel liggen.

Knopf is sinds vele jaren de uitgever van Bill Clinton. Bij dit uitgeefhuis verschenen drie van zijn boeken, waaronder My Life uit 2004. Thrillerfabrikant Patterson leidt een 16-koppig team bij Little, Brown, onderdeel van Hachette Book Group, dat vorm geeft aan zowel zijn boeken voor volwassenen als jeugdromans.

Het was op een golfbaan waar Clinton en Patterson elkaar tien jaar geleden voor het eerst ontmoetten. Sindsdien zijn het goede vrienden.

De uitgevers lieten weten dat het nieuwe boek 'insider details' bevat die alleen bij een president bekend zijn. Clinton verklaarde: 'Het schrijven van een boek over een zittende president - waarbij ik kan putten uit wat ik weet over de functie, het leven in het Witte Huis en de wijze waarop 'Washington' werkt - is enorm plezierig om te doen.' Of in het boek Clintons ervaringen in de omgang met stagiaires een rol spelen, is onbekend.

Patterson noemt de samenwerking 'het hoogtepunt van mijn carrière'.

Bron: Publishers Weekly

Geen opmerkingen: