08 oktober 2012

In de Bollenstreek (nieuws, 2012)

VERFILMING 'KRUISVERHOOR' OP STAPEL

De roman 'Kruisverhoor', waarin auteur Peter Delpeut 'speelt' met het genre policier, wordt verfilmd. De filmrechten zijn door producent Topkapi Films gekocht nog voor het boek donderdag in de winkels ligt, aldus uitgeverij Atlas Contact. Topkapi maakte eerder onder meer de films 'Zwartboek' en 'Alles is Liefde'.

Delpeut is behalve schrijver ook filmmaker. Afgelopen vrijdag won hij tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht met zijn film 'Immer Fernweh. Das Kunstlerleben der Johanna Kaiser' een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Documentaire.

Bij het schrijven heeft Delpeut zich laten door Scandinavische misdaadseries als 'The Killing'. In het boek probeert Delpeut de spanning op te roepen van een man die zich heeft afgesloten van zijn verleden, waarin een overheersende moeder, een obsessief sportende geliefde en een rampzalig verlopen vakantie op Sicilië hem gevangen houden.

'Kruisverhoor' speelt zich af in de Noord-Hollandse Bollenstreek. Daar wordt een babylijkje gevonden. Een meisje van zeventien wordt gearresteerd. Ze draagt de sporen van een zware bevalling. Maar ze zwijgt.

Rechercheur Martin Jansen heeft de gave om iedere verdachte aan het praten te krijgen. Als op eerste kerstdag een collega zijn hulp inroept, kan hij niet weigeren. Ook al wordt hij aan het sterfbed van zijn demente moeder verwacht. Hij stapt de verhoorkamer binnen en ziet een meisje dat als twee druppels water lijkt op Kirstin. De vrouw die hij nu juist probeerde te vergeten.

(Bron: Movienewz)

Geen opmerkingen: