30 oktober 2012

Als zij leest (nieuws, 2012)

ANNEMARIE VAN GAAL LEIDT JURY GOUDEN STROP

Investeerder en ondernemer Annemarie van Gaal (1962) leidt de jury van de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Ook literatuurrecensent Theo Hakkert (De Twentsche Courant Tubantia) zit in de jury, evenals Lieke Kézér, journalist en cultuurredacteur voor Veronica Magazine, Irene Start, redacteur en recensent van Elsevier en Gijs Korevaar, freelance recensent spannende boeken voor Algemeen Dagblad en de Boekenkrant.

De Gouden Strop wordt volgend jaar voor de 27ste keer toegekend. In 2012 ging de prijs naar Bram Dehouck voor 'Een zomer zonder slaap'. Vanavond komt de jury van 2013 voor het eerst bijeen om zich over de eerste inzendingen te buigen.

Annemarie van Gaal is auteur van drie boeken en werkte mee aan financiële programma's op televisie. Van Gaal heeft wekelijks columns in Het Financieele Dagblad en Margriet. ,,Als zij leest, zijn het altijd spannende boeken'', stelt de Stichting CPNB in een persbericht.

De Gouden Strop werd in 1986 ingesteld op initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM). De prijs bestaat uit een geldprijs van € 10.000 en een sculptuur van Marianne van den Heuvel. De Gouden Strop 2013 wordt op 30 mei uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek, de openingsavond van Juni - Maand van het Spannende Boek.

Geen opmerkingen: