31 oktober 2012

Niet te zien (nieuws, 2012)

KIDMAN IN VERFILMING DEBUUT S.J. WATSON

Actrice Nicole Kidman gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van 'Voor ik ga slapen', de met behoorlijk wat enthousiasme onthaalde debuutthriller (hier niet overigens) van de Brit S.J. Watson. De opnamen zouden eind dit jaar of anders begin 2013 van start gaan. Wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn, is niet bekend.

Kidman speelt de rol van Christine. Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen opnieuw gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al tweeëntwintig jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze dat Ben haar niet alles vertelt.

En Boekblad meldt vandaag dat op de midprice-editie van Watsons thriller een tekst wordt gedrukt, die alleen zichtbaar is in daglicht. Volgens uitgeverij Ambo|Anthos is het voor het eerst dat een Nederlandse uitgever gebruikt maakt van deze innovatieve technische toepassing, waarvoor werd samengewerkt met drukkerij GGP en Achilles in Duitsland.

(Bron: o.a. Boekblad)

Geen opmerkingen: