18 oktober 2012

In een kleine badplaats (nieuws, 2012)

REMAKE RECHTEN 'VUURZEE' VERKOCHT AAN VS

De remakerechten van de VARA-televisieserie 'Vuurzee' zijn gekocht door Sony Pictures TV. ABC, een van de grootste 'networks' van de Verenigde Staten, heeft een deal met Sony Pictures TV gesloten over de ontwikkeling van een remake van 'Vuurzee'.

De serie is gebaseerd op het serieontwerp van Robert Kievit die ook, samen met Frank Ketelaar, tekende voor de karakters en verhaallijnen. Ketelaar schreef de scenario's. De serie liep in Nederland twee seizoenen.

De psychologische thrillerserie speelt zich af in een kleine badplaats aan de kust. In het eerste seizoen is het dorp in de ban van de mysterieuze verdwijning van Yasmin. In het tweede seizoen wordt het dorp opgeschrikt door een aantal raadselachtige branden.

Steve Maeda ('The X-Files') gaat de Nederlandse serie bewerken voor de Amerikaanse zender met als werktitel 'Sea of Fire'. Eerder werd al bekend dat ABC aan de ontwikkeling van een remake van de tv-serie 'Overspel' werkt met als titel 'Betrayal'. Ook van deze VARA-reeks schreven Ketelaar en Kievit de karakters en de verhaallijnen.

Geen opmerkingen: