28 maart 2011

Wordt verwacht 233 (nieuws, 2011)

DE SLAAP WIST HET GEHEUGEN

Uitgeverij Anthos presenteert deze zomer een aantal nieuwe namen in het thrillersegment. Een daarvan is SJ Watson. Zijn debuut 'Voor ik ga slapen' ligt vanaf juni 2011 in de winkel.

Christine wordt 's ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel. Christine herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht.

De man vertelt haar dat hij Ben heet en dat ze al 22 jaar getrouwd zijn. Dat ze in haar eigen huis is. En dat haar geheugen jaren geleden is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke nacht als Christine slaapt, worden haar herinneringen gewist. Elke ochtend opnieuw moet iemand haar vertellen wie ze is. Christine is volledig afhankelijk van Ben. Maar dankzij een dagboek, dat ze op advies van haar dokter gaat bijhouden, ontdekt ze dat Ben haar lang niet alles vertelt.

Steven J. Watson werd geboren in Engeland, woont in Londen en werkte enkele jaren bij de National Health Service. In 2008 werd hij toegelaten tot de eerste cursus romanschrijven van de Faber Academy. 'Voor ik ga slapen' is daarvan het resultaat. De internationale rechten zijn verkocht aan meer dan dertig landen. Het boek wordt verfilmd door Rowan Joffe ('The American').

HONDENGEVECHTEN

In juli 2011 verschijnt 'Bloedhond', het eerste deel van een serie met inspecteur Alec Blume in de hoofdrol. Het is een thriller over maffiapraktijken en corruptie in Rome, van de hand van de Britse schrijver Conor Fitzgerald.

Samen met een journalist onderzoekt dierenrechtenactivist Arturo Clemente undercover een afgelegen terrein in het zuiden van Rome. Ze vinden een pand dat volledig is ingericht voor hondengevechten.

Een maand later wordt Clemente dood aangetroffen in zijn Romeinse appartement. Inspecteur Alec Blume, een Amerikaanse expat en ervaren politieman, krijgt opdracht de moord te onderzoeken. Hij ontdekt al snel dat Clemente een opvallende persoonlijkheid was: niet alleen was hij getrouwd met een prominente politica, hij had ook een affaire met de bloedmooie dochter van een maffiabaas.

Blume denkt te weten wie de dader is, maar al snel raakt hij zichzelf kwijt in het corrupte Italiaanse machtssysteem. Zijn diepgravende onderzoek wordt gedwarsboomd door de Senaat en de maffia en brengt steeds meer levens in gevaar.

Conor Fitzgerald (1964) werd geboren in Cambridge, maar woont al sinds 1989 in Italië. Lange tijd werkte hij mee aan de vertaling van de 'Scritti Italiani' van James Joyce. Tussen 1992 en 1998 deed hij dagelijks verslag van Italiaanse politieke en economische affaires en meer recentelijk gaf hij les in vertalen en tolken in Ostia.

Andere nieuwe titels:

Ali Knight - Het moordenaarsspel (juni 2011). Debuut van Britse journaliste Alison Potter. Paul is eigenaar van een productiebedrijf van realityprogramma's. Onlangs heeft hij met een show over een seriemoordenaar zoveel sympathie weten te wekken voor de veroordeelde, dat deze vervroegd is vrijgelaten. Dan wordt een medewerkster van zijn bedrijf dood aangetroffen.
Joost Heyink - 'De verzekering' (september 2011). Schrijver bedenkt samen met zijn vriendin een fantastisch plot voor een nieuw boek: 'Man draait verzekeringsmaatschappij een poot uit door zijn eigen dood te ensceneren'. Dolenthousiast over het verhaal besluiten ze de plot in werkelijkheid uit te voeren.
Gordon Reece - 'Muis' (juni 2011). Elizabeth en haar 16-jarige dochter Shelley, beiden slachtoffer van dagelijkse pesterijen en psychologische mishandeling, besluiten zich terug te trekken in Honeysuckle Cottage. Daar dénken ze eindelijk hun problemen achter zich te kunnen laten. Debuut van Brise illustrator.
Simone van der Vlugt - 'In mijn dromen' (juni 2011). Kapster Rosalie heeft paranormale gaven. Zij krijgt een droom over een terroristische aanslag die zal plaatsvinden tijdens een drukbezocht evenement in Amsterdam. Ze zal in actie moeten komen om de aanslag te voorkomen.
Vidar Sundstøl - 'De raven' (september 2011). Laatste deel van Minnesota-trilogie. Het is winter. In een motel dicht bij de Canadese grens houdt Lance Hansen zich schuil voor zijn broer. De moord op een Noorse toerist is nog altijd niet opgelost.
Cammie McGovern - 'Buurtwacht' (juli 2011). Voormalig bibliothecaresse Betsy Treading slaapwandelt sinds haar jeugd. Als haar buurvrouw wordt vermoord en haar bloed op Betsy's nachtjapon blijkt te zitten, bekent Betsy de moord. Hoewel ze zich niet kan herinneren wat er die nacht gebeurd is, kan ze ook de bloedsporen niet verklaren.
Caro Ramsay - 'Donker water' (augustus 2011). Op de zolder van een verlaten woning in Glasgow hangt het levenloze lichaam van een misdadiger van wie men dacht dat hij zich de afgelopen jaren schuilhield aan de Costa del Sol. Zijn gezicht is gruwelijk verminkt.

Geen opmerkingen: