07 maart 2011

Gesignaleerd (10)

(vers van het mes)

BAVO DHOOGE - SCRABBLE MAN

Bij uitgeverij Manteau is 'Scrabble Man' van Bavo Dhooge verschenen. Met deze uitgave viert de Vlaamse thrillerauteur, winnaar van de Diamanten Kogel 2009, zijn tienjarig schrijverschap.

Benny Benito is dé ster van Hollywood, de man die in dé filmhit gestalte gaf aan de seriemoordenaar uit de seventies, Scrabble Man. Maar Benny wil zich voortaan toeleggen op komedies. Foutje. Zijn laatste film bracht nul komma nul op en nu zijn een paar mensen kwaad, zeg maar, pissed. Zoals zijn vrouw Sandy, die aanpapt met Benny's agent, Carlos. Of zoals Yuri The Fury, een Russische investeerder van de recente miskleun.

Tot overmaat van ramp wordt Benny ook nog eens gegijzeld door twee mannen met eigen filmplannen. Clint Wilson wil met zijn zwarte buddy Cody duidelijk maken dat hij als twee druppels water op Benny Benito lijkt en als lookalike heel wat klusjes kan opknappen. Benny moet de rol van zijn leven spelen om zijn leven te redden. Maar kan de lookalike ook ingeschakeld worden als boksbal voor een razende Rus die als wederdienst eist dat zijn liefje de hoofdrol speelt in de volgende Benny Benito-film? Ondertussen heeft ook de echte Scrabble Man weer inspiratie gevonden om te gaan moorden…

Bavo Dhooge - Scrabble Man. Uitgeverij Manteau, 304 pag., ISBN 9789022326053, € 19,95

Geen opmerkingen: