14 maart 2011

T. Jefferson Parker - Bloedgeld (2011)


Pretentieloze politiethriller


(Door Guido Huisintveld)

T. Jefferson Parker laat zijn thrillers vaak afspelen in Californië, zijn thuisbasis. Op enkele uitzonderingen na zijn de boeken 'stand-alones'. Bloedgeld is daarentegen het tweede boek met politieagent Charlie Hood en onderdeel van een serie waar inmiddels vier delen van zijn geschreven. Zonder voorkennis van het eerste deel (L.A. Outlaws) is dit verhaal overigens prima te volgen.

De jonge politieagent Charlie Hood wordt gekoppeld aan Terry Laws. Tijdens een routineritje wordt Laws overhoop geknald en komt Hood er met een schram vanaf. Interne Zaken betrekt Hood bij het onderzoek naar de moord op Laws, dat vervolgens leidt naar dubieuze praktijken binnen de Los Angeles Sheriff's Department.

Bloedgeld is een pretentieloze en tamelijk conventionele politiethriller. Geen al te verrassende plotwendingen, maar wel een goed geschreven verhaalstructuur. Parker trekt tijdig aan de spanningsboog zodat we niet indutten. Met gebruikmaking van niet al te moeilijke thema's als corruptie, verraad en hebzucht heeft T. Jefferson Parker een onderhoudende en spannende thriller afgeleverd. Niets meer, niets minder.

T. Jefferson Parker - Bloedgeld. Uitgeverij A.W. Bruna, 288 pag.

Geen opmerkingen: