31 maart 2011

Van rijk tot arm (nieuws, 2011)

THOMAS ACDA IN POLITIESERIE SEINPOST DEN HAAG

Thomas Acda, Egbert Jan Weeber, Jim Bakkum en Terence Schreurs vervullen - naast een flink aantal andere collega's hoofdrollen in de nieuwe KRO-politieserie 'Seinpost Den Haag'. Binnenkort starten de opnames van de serie. Seinpost Den Haag is vanaf zondag 4 september tien weken lang op Nederland 3 te zien.

Seinpost Den Haag is een politieserie waarin het draait om de dagelijkse beslommeringen op en rond het Scheveningse wijkbureau Seinpost. Het betreft hier een klein bureau in een uiterst gemêleerd stadsdeel. Van rijk tot arm, van chique tot volks, alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd in deze badplaats, waar de spanningen vaak dagelijks weer hoog oplaaien.

Elke aflevering bestrijkt een werkdag van twee geüniformeerde teams en een rechercheduo. De oudere politieman in de serie is Wouter (Thomas Acda), hun aller chef. Van hem krijgen ze de briefing, aan hem rapporteren zij, hem bellen ze als ze ondersteuning nodig hebben. Ook volgt de serie de lotgevallen van Barry (Tibor Lukács), een crimineel met puur Scheveningse antecedenten.

Scenarioschrijvers zijn de thrillerauteur Henk Apotheker ('Van Speijk', 'Flikken Maastricht'), Stan Lapinski ('Russen', 'Van Speijk'), Jan Harm Dekker ('Flikken Maastricht', 'Baantjer') en Simone Kome-van Breugel ('Meiden van de Wit', 'Parels en Zwijnen'). De Politie Haaglanden levert ondersteuning in de vorm van expertise.

(Bron: KRO)

Geen opmerkingen: