21 maart 2011

Filmpje! (nieuws, 2011)

STEMMEN OP DE UTRECHTSE HEUVELRUG

Er zijn uitgeverijen die zich kosten noch moeite sparen om de lancering van een nieuw boek van een van hun sterauteurs vergezeld te doen gaan van een gelikte, professioneel gemaakte trailer. Er zijn er ook die daar geen geld voor (over) hebben.

Schrijver M.P.O. Books (1972) uit Doorn zit bij zo'n uitgever. Maar deze misdaadauteur zit niet bij de pakken neer. Hij geeft een geheel eigen draai aan de promotie van zijn werk. Zo was hij eerder te zien in een filmpje op YouTube, pratende vanuit een kliko.

Om zijn jongste thriller 'De laatste kans', die deze zomer verschijnt bij uitgeverij De Leeskamer, onder de aandacht te brengen, maakte Books onlangs weer een filmpje. Hier is hij te zien op de Utrechtse Heuvelrug, zo'n beetje Books' achtertuin.

In de film wandelt de auteur door het natuurgebied en meent hij plotsklaps stemmen te horen. Hij vertelt over zijn eerste thrillers en noemt enkele inspiratiebronnen, schrijvers die zijn werk beïnvloed hebben, maar die allen inmiddels niet meer leven. Een van hen is de afgelopen jaar overleden schrijver Appie Baantjer. Het filmpje straalt een en al amateurisme uit, maar is aandoenlijk om te zien. Hoewel de meningen verdeeld zullen zijn over het reli-achtige slot...

3 opmerkingen:

marco zei

Gaat de SGP kamervragen stellen, denk je? ;)

Remko Meddeler zei

Een nu al geslaagde manier om aandacht voor je boeken te krijgen. Gefeliciteerd, Marco!

marco zei

Dank je wel, Remko!

Om Simon Toyne na te spreken, de filmrechten van deze boeken zijn echter nog steeds te koop... Dus wie weet wat ik nog ga uitvreten met mijn digitale fotocamera, nou ja, dat zal ik de mensheid maar niet aandoen. Het is geen doen, en aandoenlijk kun je het dan niet meer noemen.