10 maart 2011

Vriendendienst (nieuws, 2011)

BILL CLINTON SCHRIJFT MEE AAN SPIONAGETHRILLER

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton is, zo is genoegzaam bekend, een groot thrillerfan. Toen hij 's werelds machtigste man was, las hij ze al: de Baldacci's, de Michael Palmers, de Harlan Cobens, de Michael Connelly's. En hij schaamt zich er niet voor (zie foto). Vandaag de dag verslindt hij ze nog steeds.

En nu heeft hij een stapje verder gezet in het thrillergenre. Clinton schrijft namelijk mee aan de nieuwe thriller van zijn vriend Thomas Caplan, 'The Spy Who Jumped Off The Screen'. Overigens beperkt dat meeschrijven zich tot het formuleren van een voorwoord, maar toch... Niet iedere thrillerschrijver kan zeggen dat de oud-president heeft meegewerkt aan zijn boek.

De thriller gaat over filmster en voormalig geheim agent Ty Hunter die zijn stinkende best moet doen om kernkoppen niet in de verkeerde handen te doen belanden. Clinton heeft al voorkennis van het boek, dat hij een stijlvol en een hedendaagse puzzel noemt. Het boek komt begin 2012 uit bij de Amerikaanse uitgeverij Viking.

Het voorwoord van Clinton is een zuivere vriendendienst. Hij en schrijver Caplan deelden een kamer aan Georgetown University in de jaren zestig van de vorige eeuw.

Geen opmerkingen: