13 maart 2011

Een lange weg (nieuws, 2011)

GENOOTSCHAP STEEKT GEWONDE AUTEUR HART ONDER DE RIEM

Het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) heeft de zwaar gewonde Amerikaanse thrillerauteur Greg Iles een spoedig herstel toegewenst. Iles liep maandag 7 maart diverse verwondingen op bij een auto-ongeluk in de Amerikaanse staat Mississippi.

GNM-bestuurslid René van de Meerakker heeft naar aanleiding van het bericht op de Spanningsblog over het verkeersongeluk van Iles via Facebook contact gelegd met een jeugdvriendin van de schrijver in zijn woonplaats Natchez. Zij wist Van de Meerakker te vertellen dat Iles inmiddels buiten levensgevaar is maar nog een lange weg te gaan heeft met twee belangrijke operaties in het vooruitzicht. Zo was onder andere zijn aorta gescheurd (inmiddels hersteld) en heeft hij zijn dijbeen en rechtervoet gebroken.

Iles raakte vorige week gewond toen zijn Audi frontaal op een pickup botste op Highway 61 in het zuidwesten van Mississippi. De 19-jarige vrouw die de pickup bestuurde, raakte eveneens gewond.

De auteur werd in 1960 in Duitsland geboren, waar zijn vader in het leger zat. De meeste van zijn thrillers spelen zich af in Natchez. Iles' thriller 'Doodsangst' uit 1997 leidde tot zijn grote doorbraak. Het boek belandde op de bestsellerlijst van The New York Times en de vertaalrechten werden over de hele wereld verkocht. De auteur speelt bij tijd en wijle in de band Rock Bottom Remainders, samen met onder anderen Stephen King, Ridley Pearson en Scott Turow.

Geen opmerkingen: