28 maart 2011

In het Vondelpark (nieuws, 2011)

ACTEUR MARCEL HENSEMA IN VERFILMING FISCHER-THRILLER

De Nederlandse acteur Marcel Hensema gaat in een Duitse film spelen samen met acteur Peter Haber. Zij zullen dit najaar samen te zien zijn in de thriller 'Bürger van Leeuwen: Die Stadt und die Angst'. Haber is vooral bekend geworden als commissaris Martin Beck in de gelijknamige Duitse detectiveserie.

De thriller is een verfilming van het boek En vergeef ons onze schulden van schrijver Claus Cornelius Fischer. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam. Daar worden de opnames ook gemaakt in mei en juni. Haber en Hensema spelen twee rechercheurs die zich werpen op de zaak van een twaalfjarige jongen die in het Vondelpark op rituele wijze lijkt te zijn vermoord. Enige tijd later wordt een andere moord gepleegd. Commissaris Bruno van Leeuwen ziet verbanden met wetenschapper en antropoloog Josef Pieters.

De commissaris heeft het in zijn privé-leven niet gemakkelijk. Hij zorgt voor zijn vrouw die de ziekte van Alzheimer heeft. Hij weigert haar op te bergen in een zorginstelling maar de zorg valt hem zwaar.

Marcel Hensema zit op dit moment midden in de opnames van 'De Heineken Ontvoering', waarin hij net als in de Duitse thriller de rol van rechercheur vertolkt. Ook deze film moet in het najaar in première gaan.

Geen opmerkingen: