08 maart 2011

Doodsangst (nieuws, 2011)

THRILLERAUTEUR GREG ILES ERNSTIG GEWOND NA ONGEVAL

De Amerikaanse thrillerauteur Greg Iles is maandagavond zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De schrijver is opgenomen in het University of Mississippi Medical Center. Volgens de politie raakte Iles, die in Natchez, Mississippi, woont, gewond toen zijn Audi frontaal op een pickup botste op Highway 61in het zuidwesten van Mississippi. De 19-jarige vrouw die de pickup bestuurde, raakte eveneens gewond.

De schrijver heeft ernstige verwondingen aan zijn onderbeen, aldus een politiewoordvoerder. Daarnaast heeft hij volgens berichten in de lokale media ook lichtere kwetsuren opgelopen.

Iles werd in 1960 in Duitsland geboren, waar zijn vader in het leger zat. De meeste van zijn thrillers spelen zich af in Natchez. Iles' thriller 'Doodsangst' uit 1997 leidde tot zijn grote doorbraak. Het boek belandde op de bestsellerlijst van The New York Times en de vertaalrechten werden over de hele wereld verkocht. De auteur speelt in de band Rock Bottom Remainders, samen met onder anderen Stephen King, Ridley Pearson en Scott Turow.

UPDATE 10 MAART: Greg Iles is inmiddels geopereerd aan zijn onderbeen. Ook is hij behandeld aan zijn aorta en zijn gebroken dijbeen.

Geen opmerkingen: