06 maart 2011

Oorspronkelijk (nieuws, 2011)

'VANESSA MUNROE IS DE NIEUWE LISBETH SALANDER'

Uitgevers opgelet: Vanessa Munroe is de nieuwe Lisbeth Salander. Dat beweert althans recensent Carol Memmott van USA Today die in de protagonist van de Amerikaanse schrijfster Taylor Stevens (foto) de evenknie ziet van hacker Lisbeth Salander uit de Millenniumtrilogie van Stieg Larsson.

Vanessa Munroe is de heldin in 'The Informationist', het thrillerdebuut van Stevens. Het goede nieuws volgens Memmott is dat Munroe de kracht en intelligentie van Salander in herinnering roept, maar dat ze een oorspronkelijk personage is. ,,In feite is zij een origineel en fris ogend karakter'', aldus Memmott.

Munroe, die bekend staat om achter best verborgen geheimen en informatie te komen, wordt vaak ingehuurd door regeringen en bedrijven om de waarheid te achterhalen. In 'The Informationist' wordt ze betaald door een steenrijke zakenman om zijn dochter te vinden. Dochterlief raakte een aantal jaren spoorloos verdwenen in Afrika. Voor Munroe, die naar Equatoriaal Guinea reist, betekent dit een trip naar het land van haar jeugd en de herinneringen aan de oorzaak van haar beschadigde psyche.

Volgens Memmott beschrijft Stevens de avonturen van Munroe in adembenemende actiescènes. Munroe rijdt evenals Salander - hard - op een motorfiets. Er zijn veel indrukwekkende geweldsscènes en er heerst een seksuele hoogspanning. De thriller zal fans van Robert Ludlum, John le Carré en Frederick Forsyth aanspreken, verwacht Memmott.

(Bron: USA Today)

Geen opmerkingen: