04 maart 2011

Gesignaleerd (8)

(vers van het mes)

ERIN KELLY - DE GIFBOOM

Bij uitgeverij Anthos is vandaag 'De gifboom' van Erin Kelly verschenen, een psychologische thriller.

Karen is bijna afgestudeerd. Haar studententijd heeft ze doorgebracht met drie brave huisgenootjes in een keurige wijk van Londen. Maar dan ontmoet ze Biba en haar broer Rex, twee bohemiens die een leven vol drugs, drank en drama leiden in een bouwvallige villa in Highgate. Karen stort zich vol overgave in het losbandige leven dat ze nooit heeft gekend. Het drietal brengt de zomer met elkaar door in een gelukkige bedwelming, die verdoezelt dat het onheil nadert: aan het eind van de zomer verstoren twee brute moorden de idylle.

Tien jaar later rijdt Karen in een auto door Londen, met Rex naast zich. Op de achterbank zit de negenjarige Alice. Karen en Alice hebben zojuist Rex opgehaald uit de gevangenis, waar hij zijn straf heeft uitgezeten. Maar was Rex wel schuldig? Welk geheim draagt Karen met zich mee? En waar is Biba?

Erin Kelly doceert Engels aan Warwick University en woont in Londen. Meer dan tien jaar werkte ze als freelance journalist voor onder andere Daily Mail, Psychologies, The Guardian en Cosmopolitan. 'De gifboom' is haar debuut.

Erin Kelly - De gifboom. Vertaling: Sandra van de Ven. Uitgeverij Anthos, 336 pag., ISBN 9789041415639, € 19,95

Geen opmerkingen: