14 maart 2011

Gesignaleerd (14)

(vers van het mes)

JEROEN VAN DER HEDEN - UW WIL GESCHIEDE

Bij uitgeverij De Bezige Bij is verschenen 'Uw wil geschiede', het thrillerdebuut van Jeroen van der Heden.

Op 21 december wordt rechercheur Fred Fontein bij een gruwelijke moord geroepen. Een ex-rechercheur is in zijn woonkamer gemarteld en vermoord. Een bebloed papiertje met tekst dat op zijn voorhoofd is geprikt, lijkt het enige waardevolle aanknopingspunt.

Het onderzoek van Fontein en zijn naasten voert naar het verre verleden. Gebeurtenissen uit het midden van de negentiende eeuw blijken een grote rol te spelen. Maar kan Fontein de dader vinden voor die nog meer slachtoffers maakt?

Het is bijzonder dat uitgeverij De Bezige Bij een thriller op de markt brengt. Doorgaans laat ze dat over aan imprint Cargo. Volgens De Bezige Bij is Jeroen van der Heden (1968) afkomstig uit een muzikale familie. Zijn vader zou technicus zijn geweest bij platenmaatschappijen. Van Jeroen van der Heden wordt gezegd dat hij een studie aan het conservatorium heeft afgerond en vervolgens werkzaam was als freelance pianoleraar in Hongarije en Polen. Hij zou thans wonen en werken in Spanje. Voor deze beweringen is nergens een bevestiging te krijgen. Het heeft er alle schijn van dat Van der Heden geen debutant is, maar al een gearriveerde auteur die onder pseudoniem schrijft. Van der Hedens boek is overigens niet ingestuurd voor de Schaduwprijs, de thrillerprijs voor debutanten.

Jeroen van der Heden - Uw wil geschiede. Uitgeverij De Bezige Bij, 360 pag., ISBN 978 90 854 2262 4, € 19,95

Geen opmerkingen: